Η νέα Ferrari Amalfi, η διάδοχος της Roma στην κατηγορία των grand tourers, παρουσιάστηκε με ανανεωμένο σχεδιασμό και βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Διατηρεί τον 3.9 V8 twinturbo κινητήρα με 640 άλογα, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και αίσθηση λόγω αναβάθμισης στα ηλεκτρονικά και την ανάρτηση.
Ο σχεδιασμός της Amalfi περιλαμβάνει πιο σμιλεμένα φωτιστικά σώματα, νέα ζάντες 20 ιντσών και σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό, όπως μεγαλύτερες οθόνες και περισσότερα φυσικά κουμπιά. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.
Πιο αναλυτικά
Η Ferrari παρουσίασε τη διάδοχο της Roma στην κατηγορία των grand tourers, αν και περισσότερο για facelift παρά για νέο μοντέλο πρόκειται. Μικρό το κακό, άπαξ και μιλάμε για «Cavallino» με 640 άλογα.
Εμφανισιακά μια φορά να έχεις δει τη Roma, καταλαβαίνεις πως η Amalfi ουσιαστικά αποτελεί τη φρεσκαρισμένη εκδοχή της. Η Ferrari κάνει λόγο για πιο σμιλεμένη και δυναμική εξέλιξη σχεδιαστικά της Roma, αλλά επί της ουσίας παρατηρούμε μόνο τα ελαφρώς διαφορετικά (και όντως πιο δυναμικά) φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, τις νέες ζάντες των 20 ιντσών και την αναβαθμισμένη παλέτα των χρωμάτων. Εσωτερικά, όμως, συναντάμε μεγάλες αλλαγές. Καταρχάς, οι Ιταλοί έβαλαν περισσότερα φυσικά κουμπιά και διακόπτες, βελτιώνοντας την εργονομία. Δεύτερον, η κάθετη κεντρική κονσόλα που χώριζε οδηγό-συνοδηγό αποτελεί παρελθόν. Πλέον βρίσκουμε πιο νορμάλ ταμπλό, με οθόνη αφής 10,25 ιντσών (8,4 ίντσες πριν), ψηφιακό πίνακα οργάνων 15,6 ιντσών και μόνιτορ 8,8 ιντσών μπροστά από το συνεπιβάτη.
Στα μηχανικά μέρη αντίθετα, είναι σαν να βλέπουμε τη Roma. Σε βελτιωμένη μορφή, σύμφωνα με τη Ferrari, καθώς οι μηχανικοί έχουν παρέμβει στα ηλεκτρονικά και το σετάρισμα της ανάρτησης, προκειμένου να προσθέσουν ακόμα περισσότερη αίσθηση και ακρίβεια. Κάτω από το καπό πάντως, συνεχίζει να αναλαμβάνει ο 3.9 V8 twinturbo, με περισσότερα άλογα και αναθεωρημένους υπερτροφοδότες. Η απόδοση ανέρχεται τώρα στα 640 άλογα (από 620) στις 5.700-7.600 σ.α.λ. (100 σ.α.λ. πάνω ο κόφτης) και τα 760 Nm από τις 3.000 έως τις 5.750 σ.α.λ., πάντα σε συνεργασία με 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μετάδοση στους πίσω τροχούς. Η Amalfi φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., κόβοντας 0,1 δλ. σε σχέση με τη Roma, και δεν σταματά να επιταχύνει πριν τα 320 χλμ./ώρα (ίδια με τη Roma).