Στην εκπομπή «The 2night Show» του ΑΝΤ1, η Ντίνα Νικολάου μοιράστηκε τις εμπειρίες της από τη ζωή και την καριέρα της στη Γαλλία, καθώς και την αγάπη της για τη μαγειρική. Αναφέρθηκε στην αρχή της τηλεοπτικής της πορείας το 2005 με την Ελεονώρα Μελέτη, τονίζοντας ότι η τηλεόραση μπήκε στη ζωή της τυχαία αλλά γρήγορα την κέρδισε.
Μίλησε για την επιτυχία των μπιστρό που διατηρεί με την αδελφή της στο Παρίσι, καθώς και για την εκτίμηση που αποκτά η ελληνική κουζίνα στη Γαλλία. Η Ντίνα εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχίσει να δημιουργεί και να μοιράζεται την αγάπη της για τη μαγειρική με το κοινό.
Πιο αναλυτικά
Το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουνίου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, The 2night Show, βρέθηκε ως καλεσμένη η Ντίνα Νικολάου, η οποία μίλησε για την αγάπη της στη μαγειρική, την ενασχόλησή της με την τηλεόραση, αλλά και για την ζωή της στο Παρίσι.
Η συνέντευξη της Ντίνας Νικολάου στο The 2night Show
«Άρχισα στον ΑΝΤ1 με την Ελεονώρα Μελέτη το 2005. Κρύβω χρόνια τώρα… Μου αρέσει να αισθάνομαι ότι άρχισα μόλις χθες και ότι έχω μπροστά μου πολλά χρόνια. Τώρα έχω πιο έντονη την επιθυμία από όταν είχα στα 22 μου, στο Παρίσι. Είμαι από την Φθιώτιδα. Είμαι γέννημα θρέμμα αγροτικής οικογένειας. Μαγικά έμαθα να μαγειρεύω χωρίς να προσέχω ποτέ τι κάνουν!
Πώς αποφάσισα ότι πρέπει να μαγειρέψω 12 χρονών. Έκαναν καπνοπαραγωγή οι γονείς… Λέω στη μανούλα μου στα 12 μου ότι “θα κάθομαι σπίτι να σας μαγειρεύω, να τα έχετε όλα έτοιμα”. Τα καταφέρνω και εκεί κατάλαβα ότι έχω ταλέντο. Δεν ήθελα να γίνω μαγείρισσα, δεν ήταν αυτό το όνειρό μου. Μη κοιτάς το glamour που έχει τώρα η μαγειρική… Στο σχολείο ήμουν καλή μαθήτρια και καλλιτεχνάκι. Πέρασα διοίκηση επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Τότε αισθάνθηκα ότι αυτή η πόλη μου ανήκει.
Μετά πήγα στο Παρίσι και μέσα σε έξι μήνες έμαθα Γαλλικά, έγινα σαΐνι. Το Παρίσι ήταν η δεύτερη Θεσσαλονίκη της ζωής μου! Αισθάνθηκα ότι έχει μία γωνιά για όλους. Με το που έφτασα εκεί έπαθα έρωτα με την γαλλική κουζίνα. Έκανα την πιο σπουδαία γαλλική σχολή και πέρασαν τα χρόνια και είμαι εδώ μαζί σου. Γύρισα στην Ελλάδα και τότε μεσουρανούσε η Βέφα», εξομολογήθηκε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Η τηλεόραση μπήκε τυχαία στη ζωή μου. Κάνω κάτι βιβλία, πάω να τα παρουσιάσω στον Πρωινό Καφέ με την Ελεονώρα. Το παρουσιάζω και μετά με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή της εκπομπής αν θέλω να κάνω δοκιμαστικό. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μου. Μετά άρχισε να λειτουργεί όλο μέσα μου. Περνάω το δοκιμαστικό, είμαι στην εκπομπή και αρχίζω και παθαίνω έρωτα με την τηλεόραση, με τον μαγικό τρόπο που έχει να σε ενώνει με τους ανθρώπους, να εκπαιδεύεις, να περνάς καλά. Αισθάνθηκα ότι αυτό ήταν το απόλυτο! Ότι αυτό έπρεπε να κάνω».
«Έκανα εκπομπή σε γαλλικό κανάλι, είχε μεγάλη επιτυχία. Μετά άρχισε μια μεγάλη ιστορία με εκδοτικό οίκο που έκανα πολλά βιβλία για την Ελλάδα. Οι Γάλλοι αγαπούν την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια έμαθαν να σέβονται την ελληνική κουζίνα, δεν ήταν πάντα έτσι.
Στη Γαλλία έχουμε με την αδελφή μου τα μπιστρό Evi Evane και πέντε χώρους εστίασης που πουλάνε φαγητό για το σπίτι. Είμαστε στο 6ο διαμέρισμα, φέτος κλείνουμε τα 20 χρόνια. Από εκεί ξεκίνησαν όλα και είπαμε ότι η ελληνική κουζίνα έχει ιστορία, έχει προϊόντα και δεν είναι μία. Τα κλισέ τα τουριστικά μακριά από εμάς!», επισήμανε στο τέλος.