Η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ, Μυρτώ Καραγιώργου, μέλος της παράταξης Ρεβάνς, εκφράζει την απογοήτευσή της για την κατάσταση του κυλικείου της Νομικής Σχολής, το οποίο πλέον θυμίζει νοσοκομείο, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν λειτουργούσε ως αυτοδιαχειριζόμενο και ήταν χώρος ελεύθερης έκφρασης.
Σε συνέντευξή της, αναφέρει ότι η πραγματική βία προέρχεται από τις αστυνομικές επιχειρήσεις και υπογραμμίζει ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να παραμένουν χώροι σύγκρουσης και έκφρασης, αμφισβητώντας την έννοια των ζημιών που προκύπτουν από τέτοιες καταστάσεις.
Πιο αναλυτικά
Φοιτήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της παράταξης Ρεβάνς, Μυρτώ Καραγιώργου, μίλησε για την κατάληψη στο κυλικείο της Νομικής λέγοντας πως προτιμούσε το «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο» της Νομικής.
«Δεν μου αρέσει η εικόνα στη σχολή της Νομικής όπως είναι τώρα. Το κυλικείο δεν μου αρέσει τώρα, πριν μου άρεσε. Τώρα θυμίζει πτέρυγα της Β’ Παθολογικής στο Ιπποκράτειο» υποστήριξε η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ μιλώντας στην εκπομπή «One Ενημέρωση» σημειώνοντας ότι η προηγούμενη εικόνα ήταν δικαιολογημένη καθώς «τα πανεπιστήμια είναι χώροι της ελεύθερης έκφρασης».
Όταν ο δημοσιογράφος σχολίασε τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ η φοιτήτρια είπε «δεν είναι το θέμα της βρωμιάς ή όχι, είναι ένας χώρος έκφρασης. Δεν ήταν εγκαταλελειμμένο, λειτουργούσε. Κοιτάξτε τι ωραία γκράφιτι που είχε. Εγώ θα πήγαινα σε αυτή την τουαλέτα».
Σύμφωνα με την ίδια, «η πραγματική βία είναι η εικόνα των συνεργείων που πήγαν με τροχούς να ανοίξουν τις πόρτες».
Σε ερώτηση για το ποιος χρεώνεται το κόστος των ζημιών η ίδια είπε: «Δεν είναι φυλακή το πανεπιστήμιο. Τι στοιχειοθετείται ως ζημιά; Μπορεί κάποιος να πάει και να σπάσει το τραπεζάκι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή είναι η νεολαία της συγκάλυψης και των Τεμπών, θα τη χρεωθεί κανείς; Καταλαβαίνω κάποιος να το κάνει γιατί τα πανεπιστήμια είναι χώρος σύγκρουσης».