Οι επισκέψεις στο συνεργείο ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσουν, ειδικά αν δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τι χρειάζεται το αυτοκίνητο. Ουκ ολίγες περιπτώσεις όπου κόσμος πηγαίνει για σέρβις και βρίσκεται να πληρώνει αρκετά παραπάνω σε επισκευές, γιατί «προκύπτει» κάτι ακόμα. Υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, βέβαια. Να πάει το αυτοκίνητο συνεργείο για κάποια προβλήματα και να γυρίσει με άλλα. Ο κάτοχος ενός Tesla Cybertruck, για παράδειγμα, αυτό ακριβώς βίωσε.
Ο ιδιοκτήτης ενός Cyberbeast, της κορυφαίας έκδοσης με τα 845 άλογα, στην Αμερική πήγε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, για να ελέγξουν κάποιες μικροβλάβες. Μια ένδειξη ABS που άναβε συχνά, διόρθωση στα κενά κάποιων αρμών και αντικατάσταση της μπάρας LED μπροστά, καθώς από τη μια μεριά δεν άναβαν τα φώτα. Αφού μεσολάβησε μια μικρή καθυστέρηση στην παράδοση (μια μέρα, όχι τίποτα υπερβολικό), ο κάτοχος του Cybertruck πήρε το αυτοκίνητο υποτίθεται επισκευασμένο. Επιτόπου, ωστόσο, διαπίστωσε ύποπτα συμπτώματα. Πρώτα και ανησυχητικότερα, ότι το αυτοκίνητο δεν θυμόταν το smartphone του κατόχου, σαν να μην είχε ξανασυνδεθεί ποτέ.
Κατόπιν, μια ματιά στο κοντέρ φανέρωσε κάτι που δεν πίστευε: το μηδενισμό των χιλιομέτρων! Από εκεί που το Cybertruck μπήκε στο συνεργείο με 26.000 μίλια (λίγο πάνω από 41.800 χλμ.), βγήκε ολοκαίνουργιο, με 0 στο οδόμετρο. Δυσλειτουργίες που προέκυψαν έπειτα από λάθος reset των τεχνικών, το οποίο έσβησε τα πάντα στα ηλεκτρονικά κιτάπια του αυτοκινήτου: από επιλεγμένους σταθμούς στο ραδιόφωνο και προτιμήσεις σε προγράμματα οδήγησης/μνήμες καθισμάτων κλπ., μέχρι τον αριθμό διανυθέντων χιλιομέτρων. Και να ήταν μόνο αυτό… Η μπάρα LED μπροστά, σύμφωνα με τον κάτοχο, τοποθετήθηκε ωσάν από ερασιτέχνες, με τους αρμούς αλλού για αλλού και τη φωτεινότητα διαφορετική από σημείο σε σημείο. Η λύση τώρα; Εκ νέου εισαγωγή στο συνεργείο και διαπραγματεύσεις με την Tesla, σχετικά με την κάλυψη του κόστους.