Ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες διορισμού σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων φέτος είναι ιστορικά χαμηλός, με μόλις 47.410 αιτήσεις. Από αυτούς, αναμένεται ότι 33-35.000 θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, με περίπου 15.000 θέσεις μόνιμου διορισμού διαθέσιμες.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι οι καλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ, με περίπου έναν υποψήφιο στους ενάμιση να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μια θέση. Η προετοιμασία θα πρέπει να είναι στοχευμένη και αποτελεσματική, χωρίς περιττές λεπτομέρειες.
Πιο αναλυτικά
Αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ: “Τυχεροί” θα πρέπει να αισθάνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής (16/5) οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Το ΑΣΕΠ με επίσημη ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι 47.410 υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη 1Γ/2025.
Ο αριθμός αυτός είναι ιστορικό – χαμηλό στις προκηρύξεις γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας για την πολυπόθητη θέση διορισμού σε εκείνους που υπέβαλαν αίτηση.
Πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ: Όλα τα δεδομένα της επιτυχίας
Στελέχη του ΑΣΕΠ με πολυετή εμπειρία στους γραπτούς διαγωνισμούς τόνιζαν στο workenter.gr ότι από τον συνολικό αριθμό των 47.410 υποψηφίων που έκαναν αίτηση στα θρανία θα κάτσουν 33-35.000 υποψήφιοι, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Εκτιμάται ότι στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν 23-24.000 ΠΕ και 10-11.000 υποψήφιοι ΤΕ.
Οι ίδιοι μάλιστα τόνιζαν ότι εάν αφαιρεθούν οι υποψήφιοι που παραδοσιακά “κατεβαίνουν” στους διαγωνισμούς για τη… χαρά της συμμετοχής, περίπου 25-27.000 υποψήφιοι θα δώσουν τη μάχη για την κατάληψη μίας εκ των προνομιούχων 15.000 μόνιμων θέσεων σε ολόκληρο το Δημόσιο.
Με τα δεδομένα αυτά που προκύπτουν από την εμπειρία των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ -και έχουν επιβεβαιωθεί στο χρόνο- διαμορφώνεται μία πιθανότητα επιτυχίας που δεν έχει υπάρξει ποτέ στο Δημόσιο: ένας υποψήφιος στους… ενάμιση που κάνουν προετοιμασία (ή πρόκειται σύντομα να αρχίσουν) κερδίζουν θέση διορισμού στο Δημόισιο.
Με βάση τα στοιχεία η πιθανότητα επιτυχίας είναι ακόμη πιο ευνοϊκή από τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό με το επιπλέον προνόμιο ότι σε αυτές τις εξετάσεις δεν θα υπάρχει βαθμολογική βάση.
Ποια τα συμπέρασματα:
- Όσοι έκαναν αίτηση στην 1Γ/2025 έχουν μπροστά τους τη μεγαλύτερη ευκαιρία μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο
- Η εύστοχη προετοιμασία επάνω στα ζητούμενα του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα για το δεύτερο μάθημα είναι η βασική αρχή της επιτυχίας. Η προετοιμασία δεν χρειάζεται… φανφάρες και… παχιά λόγια σε δαίδαλο βιβλίων και συγγραμάτων. Χρειάζεται έξυπνο διάβασμα, περιεκτικές σημειώσεις και πολλά online τεστ