Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – Το αρχαίο αίνιγμα που μαγνητίζει! (φώτο – βίντεο)

Μυστηριώδεις αρχαίες λιθογραφίες στην Τέντυρα της Αιγύπτου αποκαλύπτουν πιθανή χρήση ηλεκτρισμού και προηγμένης τεχνολογίας στην αρχαιότητα
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Το άρθρο εξερευνά το μυστήριο των αρχαίων λιθογραφιών που βρέθηκαν στον ναό Χαθόρ στην Αίγυπτο, συγκεκριμένα στην πόλη Ντέντερα. Οι εντυπωσιακές απεικονίσεις δείχνουν λυχνίες και συσκευές φωτισμού που φαίνεται να τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με την τεχνολογία των αρχαίων Αιγυπτίων.

Παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων Αιγυπτιολόγων, οι λεπτομέρειες των τοιχογραφιών και η απουσία καπνού υποδηλώνουν τη δυνατότητα παραγωγής φωτός χωρίς παραδοσιακές πηγές καύσης. Οι αναφορές σε αρχαίες μπαταρίες και η ύπαρξη ηλεκτρικών στοιχείων στις πυραμίδες ενισχύουν τη θεωρία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ενδέχεται να είχαν γνώσεις ηλεκτρισμού.

Το άρθρο καταλήγει ότι η κατανόηση της αρχαίας τεχνολογίας παραμένει περιορισμένη και απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Πιο αναλυτικά

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες.

Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.

Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες.

Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο. Εκεί στο βάθος των πυραμίδων, που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα, υπάρχουν σχέδια μεγάλης ακρίβειας, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά για το παρελθόν των λαών.

Τα ευρήματα στην Τέντυρα

Τα ευρήματα στην πανάρχαια Ελληνική πόλη Τέντυρα (Ντέντερα) της Αιγύπτου, νότια της Αβύδου είναι εντυπωσιακά. Στα υπόγεια του ναού Χαθόρ βρέθηκαν λιθογραφίες όπου αναπαρίστανται τεράστιες λυχνίες, τροφοδοτούμενες από καλώδια που καταλήγουν σε τεράστια τροφοδοτικά (ή τεράστιες μπαταρίες) φτιαγμένα με τη βοήθεια ηλεκτροδίων μέσα σε πολύ μεγάλα πιθάρια. Οι λιθογραφίες και οι τοιχογραφίες είναι πολλές και ιδιαίτερα λεπτομερείς.

Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν ανθρώπους να κρατούν λαμπτήρες και φωτεινές μπάλες στα χέρια τους ή συσκευές με λαμπτήρες. Μάλιστα με κάποιες φωτίζουν, προκειμένου να κάνουν κάποια εργασία, όντα πολύ πιο ψηλά και δυνατά από αυτούς (γίγαντες).

Μέσα στους λαμπτήρες υπάρχουν μεγάλα φίδια σε κυματιστές γραμμές. Η ουρά των φιδιών βγαίνει μέσα από λωτούς. Κάποιες λιθογραφίες δείχνουν συστήματα πολλαπλών λυχνιών. Στις λιθογραφίες υπάρχουν και άλλες συσκευές ηλεκτρικού ρεύματος, λιγότερο ή περισσότερο περίεργες, που είτε κάποιοι τις κρατούν ή προσπαθούν να τις θέσουν σε λειτουργία ή τις έχουν τοποθετήσει στο κεφάλι τους.

Πως όμως, συνέβη αυτό στην αρχαιότητα. Προσέξτε, σε δωμάτια χωρίς παράθυρα έχουμε χαραγμένα και λαξεμένα θέματα, χωρίς να υπάρχει ίχνος κάπνας ακόμα και στις σχισμές των τοίχων. Μιλάμε φυσικά για υπολείμματα κάπνας και αιθάλης, που να χρονολογούνται εκείνη την περίοδο, καθότι τα κατοπινά χρόνια ερευνητές, επισκέπτες, συντηρητές, ακόμα και ληστές χρησιμοποίησαν και δαυλούς και λάμπες λαδιού και κεριά.

Άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού στους ναούς και τις κρύπτες που ανοίχθηκαν πιο πρόσφατα για να εξερευνηθούν, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος κάπνας ή καύσης. Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και δύο ακόμα παράγοντες.

Όσο σπουδαίοι καλλιτέχνες και να ήταν αυτοί που έφτιαξαν τις λιθογραφίες, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες λεπτομέρειες και χρωματισμούς, αν δεν είχαν στη διάθεση τους πλούσιο και σταθερό φως, επί ώρες. Επιπλέον, η χρήση δαυλών ή λαμπών λαδιού και κεριών, θα ξόδευε μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και θα τους εξασθενούσε εμποδίζοντας την προσπάθεια τους.

Αρχικά δόθηκε η εξήγηση των πολλαπλών ανακλαστικών επιφανειών, αλλά σύντομα αποδείχτηκε πως δεν ισχύει. Βλέπετε, ακόμα και τα πιο σύγχρονα κάτοπτρα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Αυτό λόγω του ποσοστού απορρόφησης της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας και του μεγάλου αριθμού των απαιτούμενων ανακλάσεων δεν θα επέτρεπε στο φως να φτάσει σε τέτοιο βάθος. Έτσι, το φως μέσω των ανακλάσεων έφτανε το πολύ μέχρι τη μισή απόσταση και φυσικά ήταν εξασθενημένο.

Αλλά υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες που παραβλέπονται. Θα χρειαζόταν μια σειρά από κάτοπτρα, τα οποία κάποιοι τεχνίτες θα έπρεπε να κρατούν ή να τοποθετούν διαρκώς, αλλάζοντας συχνά πυκνά γωνία.

Έτσι, μια πιθανή απροσεξία η ζημιά θα μπορούσε να σπάσει την αλυσίδα και να βυθίσει τους πάντες στο σκοτάδι. Τέλος, θα έπρεπε να επιλέγουν μόνο ηλιόλουστες μέρες, όπου δεν θα υπήρχε συννεφιά και σκόνη ή άλλες ουσίες στην ατμόσφαιρα. Εμείς, απλώς θα αναφέρουμε ότι έχουν διακοσμηθεί με σχολαστικό τρόπο περίπου 400 υπόγειοι ναοί και τάφοι.

Αρκετοί Αιγυπτιολόγοι έσπευσαν άμεσα να υποβαθμίσουν και αυτό το θέμα, τονίζοντας πως πρόκειται απλώς για συμβολικές εικόνες από τη μυθολογία των Αιγυπτίων. Σύμφωνα με αυτούς, ο στυλοβάτης στις εικόνες αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο σταθερότητας και αναπαριστά κατά κάποιον τρόπο τη σπονδυλική στήλη του θεού Όσιρι.

Αυτό που κρατούν οι άνθρωποι στους ώμους τους είναι φίδι μέσα σε φύλλα λωτού. Αυτό συμβολίζει τη γονιμότητα και σχετίζεται άμεσα με τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου. Τα γιγαντιαία όντα που κρατούν μαχαίρια ερμηνεύονται ως ένα είδος αμυντικής και προστατευτικής δύναμης.

Η απλή λογική οδηγεί συνήθως στην αλήθεια


Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – Το αρχαίο αίνιγμα που μαγνητίζει! (φώτο – βίντεο)

Τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον δεν υπάρχουν ανοίγματα στις πυραμίδες για να μπαίνει από κάποιο σημείο το φως και εφόσον δεν έχουν βρεθεί ίχνη από κάπνα που θα δικαιολογούσαν τη χρήση δαυλών, με κάποιο τρόπο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ή αυτοί που κατοικούσαν τότε στην Αίγυπτο μπορούσαν να παράγουν φως. Ο πιο πιθανός τρόπος είναι μέσω του ηλεκτρισμού και σε αυτό συνηγορούν και οι αρχαίες μπαταρίες που βρέθηκαν.

Οι μπαταρίες αποτελούνταν από πήλινο δοχείο στο οποίο έβαζαν έναν κούφιο μεταλλικό κύλινδρο. Στον κύλινδρο εισερχόταν μια μεταλλική ράβδος, χωρίς να έρχεται σε επαφή μαζί του. Έτσι, δημιουργούσαν δύο ηλεκτρόδια. Στη συνέχεια γέμιζαν το δοχείο με ηλεκτρολυτικό υγρό, που δημιουργούσε στα άκρα των ηλεκτροδίων την απαιτούμενη τάση. Η διαφορά είναι πως η μπαταρία του Ιράκ είναι μικρού μεγέθους (χωράει σε ανθρώπινη παλάμη), ενώ της Αιγύπτου είναι πολύ μεγάλες (μοιάζουν με τεράστια πιθάρια).

Ο Λουκιανός

Σε απόσπασμά έργου του ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς αναφέρεται σε έναν συριακό ναό στον Ευφράτη, τον 2 αιώνα μ.Χ., όπου φυλασσόταν άγαλμα θέας. Η θεά έχει στο κεφάλι της ένα αντικείμενο. Πρόκειται για πέτρα με στρογγυλό σχήμα, την οποία αποκαλεί λαμπτήρα και εξηγεί πως παίρνει το όνομα αυτό χάρη στη λειτουργία της. Η συγκεκριμένη πέτρα λάμπει τόσο πολύ όλη τη νύχτα, που φωτίζει όλο το ναό, όπως θα συνέβαινε με τη χρησιμοποίηση πολλών λαμπτήρων λαδιού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πέτρα λάμπει λιγότερο, αλλά διατηρεί έντονη φλογερή πτυχή.

Ορισμένοι επιστήμονες κάνουν λόγο για ύπαρξη, γνώση και χρήση του άνθρακα εκείνη την εποχή, που θα μπορούσε να επιφέρει τη χρησιμοποίηση ενός απλού λαμπτήρα ηλεκτρικών τόξων με άνθρακα και πιστεύουν πως παρόμοια συστήματα υπήρχαν σε διάφορες περιοχές εκείνης της περιόδου.

Ίχνη ρεύματος στη «Μεγάλη Πυραμίδα»

Πέρυσι το καλοκαίρι βγήκαν στη δημοσιότητα νέες εικόνες από το εσωτερικό του άξονα, της «Μεγάλης Πυραμίδας». Σ αυτές υπάρχουν στοιχεία ηλεκτρικών ακροδεκτών, καλώδια, διαγράμματα συνδεσμολογίας. Η ύπαρξη καλωδίων, συνδέσμων και ηλεκτρικών επαφών δεν «αγγίζονται» μέχρι στιγμής από τους Αιγυπτιολόγους.

Σχετική αναφορά για τέτοια θεωρία υπάρχει στο βιβλίο «Giza Power Plant: Τεχνολογίες της Αρχαίας Αιγύπτου», που εκδόθηκε το 1998. Πλέον, οι επιστήμονες στέλνουν ρομπότ για να εξερευνήσουν περισσότερα στοιχεία στους άξονες, ψάχνοντας ενδείξεις και αποδείξεις που θα επιβεβαιώσουν και θα εδραιώσουν τη θεωρία αυτή.

Η φαντασία δημιουργεί σενάρια

Αν αφήναμε τη φαντασία μας να καλπάσει θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως στην αρχαιότητα υπήρχαν άνθρωποι ή όντα με υπερφυσικές δυνάμεις που μπορούσαν να παράγουν μόνοι τους φως ή να βλέπουν απολύτως καθαρά στο σκοτάδι, αλλά επειδή δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο, δεν έχουμε την όποια διάθεση να μπούμε σε παρόμοιες αναλύσεις. Το μόνο που μπορούμε να καταθέσουμε και το οποίο θα αναφέρουμε πάντα, είναι πως κανένας μα κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με λεπτομέρειες, πως ζούσαν, πως σκέπτονταν και πως λειτουργούσαν ανά πάσα στιγμή οι αρχαίοι πρόγονοι σε κάθε σημείο της γης.

Κάποιοι κατασκεύασαν πανομοιότυπες λυχνίες και τις τροφοδότησαν με πανομοιότυπες μπαταρίες σαν και αυτές που βρέθηκαν στο Ιράκ και την Αίγυπτο.

Στο μουσείο της σύγχρονης Τέντυρας, υπάρχει αναπαράσταση της αρχαίας λυχνίας, η οποία τίθεται σε λειτουργία με τις αρχαίες μπαταρίες. Όπως αποδεικνύουν και τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν, αλλά και όπως μπορούν να δουν όσοι επισκεφτούν το μουσείο, το όλο σύστημα λειτουργεί κανονικά.
Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – Το αρχαίο αίνιγμα που μαγνητίζει! (φώτο – βίντεο)

Κάποιοι μηχανικοί ισχυρίζονται πως έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με έναν πρωτόγονο σωλήνα Crookes. Ο σωλήνας Crookes υπήρξε πρόδρομος του σύγχρονου τηλεοπτικού σωλήνα.

Αρχαία πόλη της Αιγύπτου. Βρισκόταν στη δεξιά όχθη του Νείλου, στη θέση της σημερινής πόλης Ντέντερα και κοντά στην πόλη Κένα. Η Τ. ονομαζόταν στα αρχαία αιγυπτιακά και Ενετεντορέ (= Ενέτ της θεάς). Η πόλη ανάγεται στην προδυναστική περίοδο και στην εποχή της 6ης Δυναστείας ήταν πρωτεύουσα νομού.

Στην πόλη υπήρχε ναός της Αθώρ, θεάς του χορού, της μουσικής και του έρωτα, η οποία ταυτιζόταν με την Αφροδίτη. Θεωρείται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς της αρχαίας Αιγύπτου και αρχιτεκτονικό αριστούργημα χάρης και συμμετρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αρχική κατασκευή του ναού πραγματοποιήθηκε στην εποχή της 4ης Δυναστείας.

Τα τμήματα, ωστόσο, που σώθηκαν, ανάγονται στην εποχή των Πτολεμαίων, με προσθήκες που έγιναν στα χρόνια του Τιβέριου. Σε αυτόν λατρευόταν η θεά με τον σύζυγό της Ώρο και τον γιο της Εχί ή Χαρσεμτεονέ. Μετά την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, ανακαλύφθηκαν δύο παραστάσεις ζωδιακών κύκλων, που βρίσκονταν στην οροφή του ναού, στους οποίους μπορεί κανείς να διακρίνει τα ελληνικά σημεία συνταιριασμένα με τους αιγυπτιακούς αστερισμούς: η μία παράσταση αναφέρεται στη γέννηση του Καίσαρα (100 π.Χ.) και η άλλη στη βασιλεία του Τιβέριου (14-37 μ.Χ.).Πίσω από τον ναό της Άθωρ υπήρχε και ένας μικρότερος ναός αφιερωμένος στην Ίσιδα.

Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – Το αρχαίο αίνιγμα που μαγνητίζει! (φώτο – βίντεο)

Ναός Αθώρ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – Το αρχαίο αίνιγμα που μαγνητίζει! (φώτο – βίντεο)

Eurovision 2025: Αποκαλύφθηκαν οι 15 εμφανίσεις στον Α’ Ημιτελικό – Η Κύπρος κλείνει το show!

Τραμπ: «Θέλω συμφωνία με το Ιράν αλλά θα ασκήσω μέγιστη πίεση αν η Τεχεράνη απορρίψει αυτό τον κλάδο ελαίας»

Το μυστηριώδες πείραμα τηλεπάθειας που συνέδεσε Αθήνα και Παρίσι το 1928

Νομική: Συνελήφθησαν οι 6 από τους 7 προσαχθέντες για την επίθεση των μασκοφόρων

Τρόμος στον Βόλο: Άγνωστοι όρμησαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος

ΟΦΗ: Άνοιξε ξανά το σύστημα αγοράς εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου

Στο νοσοκομείο η μητέρα του Σπύρου Μαρτίκα – Η συγκινητική επίσκεψη του γιου της

Τζόκερ κλήρωση 2909: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Renault και Geely επαναστατούν μετατρέποντας οικονομικά τα ηλεκτρικά σε υβριδικά!

Το μυστηριώδες πηγάδι στο Μοσχάτο που θα λύτρωνε την Ελλάδα

Γάζα: Τουλάχιστον 28 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από φονικό ισραηλινό χτύπημα κατά του αδελφού του Γιαχία Σινουάρ

«Χελώνα»: Το πρώτο μυστηριώδες χαμένο υποβρύχιο της ιστορίας το 1776

Μαρκόπουλο: Άγρια επίθεση σε ζευγάρι για να αρπάξουν το φορτηγάκι – «Με χτύπησαν και με πέταξαν κάτω»

Το συγκινητικό αντίο Μάνταλου στον Αλμέιδα: «Ματίας, σε ευχαριστώ για όλα»

00:00 / 00:00

Η συναρπαστική ιστορία του σιδηρόδρομου Πειραιά-Κηφισιάς: Πώς γεννήθηκε ο θρυλικός «Ηλεκτρικός»

Ο σιδηρόδρομος Πειραιά-Κηφισιάς, γνωστός και ως «Ηλεκτρικός», έχει μια πλούσια ιστορία που ξεκινά το 1869, όταν συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά, αντικαθιστώντας τα...

Αποκαλύπτεται η άγνωστη ιστορία της χειραψίας – Ο απροσδόκητος λόγος που έδιναν τα...

Η χειραψία, γνωστή σήμερα ως ένδειξη εμπιστοσύνης, είχε στην αρχαιότητα διαφορετική σημασία, καθώς θεωρούνταν ένδειξη καχυποψίας. Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν...

Εμμανουήλ Μάντακας: Ο θρυλικός υποστράτηγος που στολίστηκε με όλα τα ελληνικά παράσημα και μετάλλια

Ο Εμμανουήλ Μάντακας, υποστράτηγος και βουλευτής, γεννήθηκε το 1891 στους Λάκκους Κυδωνιών Χανίων και ήταν μέλος μιας οικογένειας Κρητικών αγωνιστών. Πολέμησε σε σημαντικούς πολέμους,...

Δρομομανία: Όταν το πάθος του ταξιδιού κυριεύει την ψυχή – Η ιστορική ψυχιατρική διάγνωση που συντάραξε την Ευρώπη

Η Δρομομανία αποτελεί μια ιστορική ψυχιατρική διάγνωση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία, μεταξύ 1886 και 1909, και χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη επιθυμία...

Συγκλονιστικό δράμα: Φυλακίστηκε 38 χρόνια αθώος για έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε!

Ο Πίτερ Σάλιβαν, 68 ετών σήμερα, αθωώθηκε μετά από 38 χρόνια φυλάκισης για τον φόνο μιας γυναίκας το 1986, σε μία από τις πιο...

Συγκλονιστικό δράμα: Φυλακίστηκε 38 χρόνια αθώος για έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε!

Ο Πίτερ Σάλιβαν, 68 ετών, αθωώθηκε μετά από 38 χρόνια φυλάκισης για τον φόνο της Νταϊάν Σίνταλ το 1986, σε μία από τις μεγαλύτερες...

Ανιχνευτής ψεύδους: Το μοναδικό επεισόδιο χρήσης του στην Ελλάδα

Το άρθρο αναφέρεται στην υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του, Σούλας Καλαθάκη, το 1997 στην Ελλάδα. Μετά την...

Δέος με το ΒΙΝΤΕΟ: Τι αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τη στιγμή του σεισμού;

Ένα ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ, που χτύπησε τη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη στις 28 Μαρτίου, προκάλεσε σοβαρές καταστροφές και θανάτους. Στην πόλη Thazi της Μιανμάρ,...

Τα ελληνικά Levi’s: Η δραματική πτώση του κολοσσού πίσω από το θρυλικότερο τζιν...

Το άρθρο αναφέρεται στην ιστορία της Διεθνούς Βιομηχανίας Ενδυμάτων ΑΕ, που κατασκεύαζε τα ελληνικά Levi’s από τη δεκαετία του '70 έως τη δεκαετία του...

Όταν ο Ντάνιον Μπρίνκλεϊ κεραυνοβολήθηκε και «ταξίδεψε» στον θάνατο για 30 λεπτά –...

Ο Ντάνιον Μπρίνκλεϊ, πρώην πεζοναύτης και επιχειρηματίας, περιγράφει την απίθανη εμπειρία του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό το 1975 και «πέθανε» για 30 λεπτά. Κατά...

Αποκαλύφθηκε το μυστικό τεστ εγκυμοσύνης των αρχαίων Αιγυπτίων πριν από σχεδόν 3.500 χρόνια

Πριν από 3.500 χρόνια, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μια πρωτόγονη μέθοδο για να διαπιστώσουν την εγκυμοσύνη, βασισμένη σε δημητριακά όπως το κριθάρι και το...

Η Σιγκαπούρη επιστρατεύει ρομποτικά σκυλιά για να θωρακίσει και να επιτηρεί την πόλη...

Η Σιγκαπούρη επενδύει στην ανάπτυξη και χρήση ρομποτικών σκύλων για τη φύλαξη και την επιτήρηση της πόλης, με τον αριθμό των εταιρειών ρομποτικής να...

Οι επιστήμονες άφωνοι μπροστά στις μυστηριώδεις δομές «κηρήθρας και βάφλας» στον Άρη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν παράξενες δομές στον Άρη, που μοιάζουν με «κηρήθρες» και «βάφλες», οι οποίες εντοπίστηκαν από το Mars Curiosity Rover στον κρατήρα Gale....

Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο…αποκαλύπτει έρευνα

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης αποκαλύπτει ότι όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια είναι απόγονοι ενός κοινού προγόνου που έζησε πριν...

Το σοκαριστικό μυστικό που ανακαλύφθηκε στο υπόγειο δικαστηρίου της Αργεντινής!

Δικαστικοί αξιωματούχοι στην Αργεντινή ανακάλυψαν τυχαία περισσότερα από 80 κουτιά με έγγραφα της ναζιστικής εποχής, κρυμμένα στο υπόγειο του Ανώτατου Δικαστηρίου για πάνω από...

Ο δήμιος που εκτέλεσε τις περισσότερες θανατικές ποινές στην Ελλάδα και το τραγικό τέλος που τον περίμενε

Η γκιλοτίνα ή λαιμητόμος έγινε παγκοσμίως γνωστή στη Γαλλική Επανάσταση όταν εκεί βρήκαν τραγικό θάνατο 4000 αριστοκράτες και ευγενείς της εποχής.Για πολλά χρόνια καθιερώθηκε...

Αυτά είναι τα πέντε εκπληκτικά έθιμα που εφάρμοζαν οι αρχαίοι

Το άρθρο αναφέρεται σε πέντε παράξενες πρακτικές που ακολουθούσαν οι αρχαίοι πολιτισμοί, αποκαλύπτοντας τις ιδιαίτερες συνήθειές τους. Οι γιατροί άνοιγαν τρύπες στα κεφάλια των...

Για πρώτη φορά: Επιστήμονες “αιχμαλώτισαν” το φως σε επαναστατικό πείραμα

Για πρώτη φορά, επιστήμονες στην Ιταλία κατάφεραν να "παγώσουν" το φως, δημιουργώντας ένα υπερστερεό, μια νέα κατάσταση της ύλης που συνδυάζει χαρακτηριστικά στερεού και...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαγγέλης Χαρισόπουλος: «Αυτός είναι ο λόγος που κόπηκε το Πάμε Δανάη»

Στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του Alpha, Super Κατερίνα,...

Δημήτρης Φιντιρίκος: Η πρώτη εμφάνιση μετά τη σύλληψή του (φωτογραφία)

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (11/5)...

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος συνελήφθη αιφνιδιαστικά στο νυχτερινό κέντρο της Δέσποινας Βανδή στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος, γνωστός επιχειρηματίας και σύντροφος της θυγατέρας...

Ευαγγελία Αραβανή – Σπύρος Λάζαρης: Παντρεύτηκαν! Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Αντωνά

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν σήμερα, Κυριακή...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – Το αρχαίο αίνιγμα που μαγνητίζει! (φώτο – βίντεο)

Το άρθρο εξερευνά το μυστήριο των αρχαίων λιθογραφιών που...

Eurovision 2025: Αποκαλύφθηκαν οι 15 εμφανίσεις στον Α’ Ημιτελικό – Η Κύπρος κλείνει το show!

Στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2025, που διεξάγεται στη...

Το μυστηριώδες πείραμα τηλεπάθειας που συνέδεσε Αθήνα και Παρίσι το 1928

Στις 14 Ιανουαρίου 1928, πραγματοποιήθηκε ένα πρωτοπόρο πείραμα τηλεπάθειας...

Νομική: Συνελήφθησαν οι 6 από τους 7 προσαχθέντες για την επίθεση των μασκοφόρων

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι έξι από τις επτά προσαγωγές...

Τρόμος στον Βόλο: Άγνωστοι όρμησαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος

Πανικός επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στον Βόλο, όταν...

ΟΦΗ: Άνοιξε ξανά το σύστημα αγοράς εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου

Στη διάθεση των φιλάθλων τέθηκαν εκ νέου τα εναπομείναντα...

Στο νοσοκομείο η μητέρα του Σπύρου Μαρτίκα – Η συγκινητική επίσκεψη του γιου της

Δύσκολες στιγμές πέρασε φέτος, λίγο μετά τη γιορτή της...

Τζόκερ κλήρωση 2909: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Στην κλήρωση Τζόκερ αριθμός 2909 που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13...

Renault και Geely επαναστατούν μετατρέποντας οικονομικά τα ηλεκτρικά σε υβριδικά!

Η κοινοπραξία Horse Powertrain, που αποτελεί συνεργασία της Renault...

Το μυστηριώδες πηγάδι στο Μοσχάτο που θα λύτρωνε την Ελλάδα

Το άρθρο αναφέρεται στη ζωή του Χαράλαμπου Ζαμπέλη, ενός...

«Χελώνα»: Το πρώτο μυστηριώδες χαμένο υποβρύχιο της ιστορίας το 1776

Το άρθρο αναφέρεται στην πρώτη καταγεγραμμένη χρήση υποβρυχίου, γνωστού...

Μαρκόπουλο: Άγρια επίθεση σε ζευγάρι για να αρπάξουν το φορτηγάκι – «Με χτύπησαν και με πέταξαν κάτω»

Στο Μαρκόπουλο, ένα ζευγάρι υπήρξε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από...

Το συγκινητικό αντίο Μάνταλου στον Αλμέιδα: «Ματίας, σε ευχαριστώ για όλα»

Ο Πέτρος Μάνταλος αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Ματίας Αλμέιδα,...

Συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο Μάνταλου στον Αλμέιδα: «Ματίας, σε ευχαριστώ για όλα»

Ο Πέτρος Μάνταλος αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Ματίας Αλμέιδα...

Κόρινθος: Ανακαλύφθηκε οπλισμός κρυμμένος σε παραλία των Αγίων Θεοδώρων

Ένα θαμμένο περίστροφο βρέθηκε από πολίτη στην παραλία των...

Αποκαλύπτεται το σοκαριστικό παρασκήνιο πίσω από το παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Η ιστορία πίσω από το παραμύθι «Η Πεντάμορφη και...

Η συναρπαστική ιστορία του σιδηρόδρομου Πειραιά-Κηφισιάς: Πώς γεννήθηκε ο θρυλικός «Ηλεκτρικός»

Ο σιδηρόδρομος Πειραιά-Κηφισιάς, γνωστός και ως «Ηλεκτρικός», έχει μια...

Αποκαλύπτεται η άγνωστη ιστορία της χειραψίας – Ο απροσδόκητος λόγος που έδιναν τα χέρια στην αρχαιότητα

Η χειραψία, γνωστή σήμερα ως ένδειξη εμπιστοσύνης, είχε στην...

Ήδη θριάμβευσαν MEGA και Μαρινάκης με το Πάμε Δανάη

Η εκπομπή "Πάμε Δανάη" με τη Δανάη Μπάρκα στο...

O Γουίλιαμς Γκος του Ολυμπιακού στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις σύμφωνα με δημοσίευμα

Η Ζαλγκίρις φαίνεται να θέλει να αποκτήσει τον Νάιτζελ...

Εμμανουήλ Μάντακας: Ο θρυλικός υποστράτηγος που στολίστηκε με όλα τα ελληνικά παράσημα και μετάλλια

Ο Εμμανουήλ Μάντακας, υποστράτηγος και βουλευτής, γεννήθηκε το 1891...

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Ουδεμία ένταση μεταξύ Μαρινάκη και Νούνο, ο σύλλογος αποτελεί οικογένεια για εκείνον»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας φήμες περί αψιμαχίας...

Γαλλία: Νεκροί 3 οικοδόμοι έπειτα από κατάρρευση πέτρινου τοίχου κατά τη διάρκεια εργασιών

Τρεις οικοδόμοι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη (13/5),...

H Εθνική μπάσκετ αποκάλυψε αντιπάλους για τα προκριματικά του Mundobasket

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, την...

Eurovision 2025: Αποκάλυψη! Η Klavdia λίγες ώρες πριν εντυπωσιάσει στη μεγάλη σκηνή του διαγωνισμού

Η Klavdia, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2025,...

Xiaomi SU7 Ultra: Κατηγορείται για εξαπάτηση καταναλωτών στις διαφημίσεις

Η Xiaomi, η οποία σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία στην αγορά...

Ξεσπά οργισμένη η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Δεν θέλω παιδιά – Σταματήστε να καταπιέζετε τις γυναίκες»

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου εξέφρασε την αντίθεσή της στην κοινωνική...

Η Μαρία Μπεκατώρου πείραξε πικάντικα το Σούπερ Αγόρι εξαιτίας του Φάνη Γκέκα…

Η Μαρία Μπεκατώρου, κατά τη διάρκεια μιας ερώτησης στο...

Ο Ματίας Αλμέιδα φλερτάρει με την Μοντερέι σύμφωνα με δημοσιεύματα από Μεξικό

Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση...

Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, εκκενώθηκε προληπτικά ο χώρος

Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία – Τρίτη 13 Μαΐου 2025

Μάθετε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Αθήνα. Βρείτε εύκολα και γρήγορα...

Τροχός της Τύχης: Έχασε 4.000 ευρώ στο παρά πέντε! – Τον “τιμώρησε” ο Πολυχρονίδης!

Στον τελικό του "Τροχού της Τύχης", ο παίκτης Ηλίας...

Η Changan κατακτά την Ελλάδα με δύο εντυπωσιακά SUV

Ο Όμιλος Autohellas ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την...

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καταργεί τις κυρώσεις κατά της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την πρόθεσή...

Πύρινος συναγερμός σε κατάστημα εστίασης στο εκπτωτικό χωριό Σπάτων, εκκενώθηκε ο χώρος

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε κατάστημα εστίασης...

Νέα οικονομική έκδοση για το Audi E-tron GT με έως 585 άλογα

Η Audi παρουσίασε την εισαγωγική έκδοση e-tron GT quattro...

Τρίκαλα: Επικίνδυνος σκορπιός επιτέθηκε σε δημοτικό υπάλληλο – Αστραπιαία η διάσωση από συνάδελφο

Στα Τρίκαλα, ένας δημοτικός υπάλληλος τσιμπήθηκε από σκορπιό κατά...

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση με  εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος...

Σάλος στη Βρετανία: Βουλευτής των Συντηρητικών κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δύο γυναικών

Ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, Πάτρικ Σπένσερ, κατηγορείται για...

Ματίας Αλμέιδα: Από το θριαμβευτικό νταμπλ στο δραματικό φινάλε με το «πικρό» αντίο

Ο Ματίας Αλμέιδα αποχωρεί από την ΑΕΚ μετά από...

Δρομομανία: Όταν το πάθος του ταξιδιού κυριεύει την ψυχή – Η ιστορική ψυχιατρική διάγνωση που συντάραξε την Ευρώπη

Η Δρομομανία αποτελεί μια ιστορική ψυχιατρική διάγνωση που εμφανίστηκε...

Xρηματιστήριο Αθηνών: Εκτινάχθηκε στις 1.788 μονάδες με κέρδη 0,77%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε την ανοδική του πορεία, κλείνοντας...

Πλαστικές οδοντογλυφίδες, σκουλαρίκια και λαϊκό λαχείο – Τι έχει στην τσάντα της η Δέσποινα Βανδή!

Τι κοινό έχουν ένα στικάκι USB, καραμέλες, ένα λαϊκό...

Νέα οικογενειακά Opel προσφέρουν πολυτελείς ανέσεις

Η Opel παρουσιάζει μια νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών οικογενειακών...

Ο Ευαγγελάτος χάρισε 7.000 ευρώ στον… συνονόματό του!

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, παρουσιαστής της εκπομπής "Live News", ανακοίνωσε...

Στη Σούδα καταπλέει το υπερσύγχρονο βρετανικό αεροπλανοφόρο «Prince of Wales», από τα ισχυρότερα στον πλανήτη

Στη Σούδα κατέπλευσε την Τρίτη το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS...

ΚΡΙ ΚΡΙ: Αύξηση του τζίρου κατά 26,5% το α’ τρίμηνο 2025

Κατά 26,5% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών (τζίρος) της γαλακτοβιομηχανίας...