14 τρομακτικά πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας

Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας είναι πλάσματα φανταστικά και μιξογενή, που συμβολίζουν τον φόβο και την απειλή στον κόσμο των μύθων
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Το άρθρο εξερευνά 14 τρομακτικά πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας, τα οποία είναι προϊόντα της ανθρώπινης φαντασίας και συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα ζώα.

Ακολουθείται η περιγραφή τους, όπως ο Μινώταυρος, ο Τυφώνας και οι Σειρήνες, αναδεικνύοντας τη σύνθετη φύση τους και τον ρόλο τους στους μύθους, όπου συχνά παίζουν τον ρόλο του αντιπάλου στους ήρωες.

Τα τέρατα αυτά, αν και τρομακτικά, ενσαρκώνουν και την τραγική πλευρά της ύπαρξής τους, καθώς συχνά αναζητούν το δικό τους πεπρωμένο και δικαίωμα στη ζωή.

Πιο αναλυτικά

Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας είναι πλάσματα ανύπαρκτα, εξωπραγματικά, δημιουργημένα απολύτως από την αχαλίνωτη ανθρώπινη φαντασία.

Είναι κατά κανόνα μιξογενή, δηλαδή συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία διαφόρων υπαρκτών πλασμάτων· ο Πήγασος ας πούμε είναι ένα άλογο με φτερά, ο γρύπας είναι ένα πλάσμα με σώμα λιονταριού που διαθέτει κεφάλι και φτερά αετού.

Τα τέρατα κινούνται στη σφαίρα του εξωπραγματικού που όμως συναντιέται κάποτε με τον πραγματικό ή πιο σωστά με τον αληθοφανή κόσμο, στην οριακή περιοχή όπου δρουν οι μεγάλοι ήρωες και ζουν οι θεοί της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Εκεί, σ’αυτή τη φανταστική χώρα του ελληνικού μύθου, τα τέρατα ζουν τη δική τους ζωή.

Γεννιούνται και πεθαίνουν με τρόπους ιδιαίτερους και με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο περνάνε τη ζωή τους.

Φαίνεται να ορίζουν τους κανόνες, να καταδυναστεύουν τους ανθρώπους, μα στην πραγματικότητα κυνηγάνε το δικό τους πεπρωμένο και κατά κανόνα καλούνται να υπερασπιστούν την ίδια τους την ύπαρξη όταν ένας αποφασιστικός ήρωας βρεθεί στο δρόμο τους.

Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας είναι κατ’ουσίαν πλάσματα τραγικά. Το πεπρωμένο τους είναι να ενσαρκώνουν με ενθουσιασμό το πρόσωπο του φόβου και της απειλής, αλλά κατά κανόνα μοιάζουν απλώς να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή.

Παρακολουθώντας τις πολύπλοκες διαδρομές των κύκλων του ελληνικού μύθου συναντάει κανείς ένα μεγάλο πλήθος τεράτων, που εμφανίζονται συνήθως σε δεύτερους ρόλους, αλλά κερδίζουν την παράσταση με την απόκοσμη παρουσία τους.

Μινώταυρος

Ο Μινώταυρος γεννήθηκε όταν ο Ποσειδώνας αποφάσισε να εκδικηθεί τον Μίνωα για την ασέβειά του να μην του θυσιάσει έναν όμορφο λευκό ταύρο. Ο θεός έκανε τη σύζυγο του Μίνωα Πασιφάη να συνερευθεί με τον ταύρο αυτόν κι έτσι γεννήθηκε αυτό το τρομερό παιδί, ένας άνθρωπος με κεφάλι ταύρου. Ο Μινώταυρος πέρασε ολόκληρη τη ζωή του έγκλειστος στο Λαβύρινθο που του έκτισε ο Μίνωας, καταβροχθίζοντας ετησίως 7 νέους και 7 νέες από την Αθήνα, μέχρι που τον εξολόθρευσε ο Θησέας.

Τυφώνας

Ο Τυφώνας ήταν το τελευταίο παιδί που γέννησε η Γαία με τον Τάρταρο και θεωρείται το ισχυρότερο από όλα τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας. Είχε το πάνω μέρος ανθρώπου, διέθετε φτερά και το κάτω μέρος του αποτελούσαν εκατό ελισσόμενα φίδια. Όταν άρχισε να καταστρέφει πόλεις, να εκσφενδονίζει βουνά και να φοβερίζει ακόμη και τους ίδιους του Ολύμπιους θεούς, ο Δίας τον αντιμετώπισε ρίχνοντάς του 100 κεραυνούς και παγιδεύοντάς τον κάτω από την Αίτνα. Πριν πεθάνει ο Τυφώνας με τη σύντροφό του την Έχιδνα φρόντισαν να γεμίσουν τον κόσμο με ένα σωρό άλλα τέρατα, όπως την Σφίγγα, τη Χίμαιρα, τη Λερναία Ύδρα και τον Κέρβερο.

Κένταυρος

Οι κένταυροι είχαν τον άνω κορμό ανθρώπου και το σώμα αλόγου και ζούσαν στη Θεσσαλία. Κάποτε είχαν την κακή ιδέα να κλέψουν την Ιπποδάμεια, την ημέρα του γάμου της με τον Πειρίθου και να αρπάξουν και τις άλλες γυναίκες των Λαπιθών που επίσης κατοικούσαν στην περιοχή. Η μάχη ήταν αμφίρροπη αλλά ο Θησέας έκρινε το αποτέλεσμα βοηθώντας τους Λαπίθες. Η μάχη αυτή στην αρχαία ελληνική τέχνη συμβολίζει την σύγκρουση ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα και γι’αυτό επελέγη ως θέμα και στις μετόπες του Παρθενώνα.

Τρίτων

Ο Τρίτωνας είναι γιος του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, μισός άνθρωπος και μισός ψάρι. Είναι ο αγγελιαφόρος του πατέρα του, κυρίαρχος στη θάλασσα, κι έχει συχνά στη μυθολογία το ρόλο του σοφού γέροντα. Σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις βοήθησε τους Αργοναύτες όταν χάθηκαν κάπου στις ακτές της Μικράς Ασίας.

Σφίγγα

Η σφίγγα έχει σώμα λιονταριού, φτερά πτηνού και γυναικεία κεφαλή. Ως γνωστόν περνούσε τον καιρό της καραδοκώντας αθώους περαστικούς για τη Θήβα τους οποίους καταβρόχθιζε ανερυθρίαστα επειδή δεν ήξεραν να απαντήσουν στον γρίφο που τους έθετε. «Τι είναι αυτό που έχει μια φωνή, τα πόδια του στην αρχή είναι τέσσερα, έπειτα δύο και τέλος τρία;» Ο Οιδίποδας ήταν ο μόνος που ήξερε να απαντήσει.

Άρπυιες

Οι Άρπυιες ήταν γυναίκες με φτερά πουλιών και μάλιστα κατά τον Ησίοδο είχαν ωραία μακριά μαλλιά. Ο ρόλος τους ήταν να βασανίζουν τον Φινέα, τον γέρο βασιλιά της Θράκης, που ο Δίας όχι μόνο τον είχε τυφλώσει αλλά τον είχε καταδικάσει και να μην μπορεί να φάει τίποτα γιατί του το άρπαζαν οι Άρπυιες. Όταν έφτασαν κάποτε στον Φινέα οι Αργοναύτες, εκείνος ζήτησε από τους Βορεάδες, που επίσης μπορούσαν να πετούν σαν γιοι του Βοριά που ήταν, να τις σκοτώσουν. Εκείνοι, σοφά φερόμενοι για να μην εξοργίσουν τον Δία, απλώς τις έδιωξαν μακριά κι ο Φινέας γλύτωσε, έβαλε μια μπουκιά στο στόμα του και βοήθησε με τις συμβουλές του τους Αργοναύτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια.

Σειρήνες

Οι Σειρήνες ήταν πτηνόμορφες με γυναικείο κεφάλι. Ήταν πλάσματα της θάλασσας, κι όχι μόνο δεν ήταν φοβερές στην όψη, αλλά ήταν όμορφες και είχαν γοητευτική φωνή. Είχαν όμως την κακή συνήθεια να παρασύρουν με το τραγούδι τους τους ναυτικούς που πέρναγαν από το νησί τους και να τους κατασπαράζουν. Ο Οδυσσέας περνώντας από εκεί, ειδοποιημένος από την Κίρκη, είχε κλείσει τα αυτιά των ναυτικών του με κερί κι ο ίδιος δέθηκε στο κατάρτι για να απολαύσει το όμορφο τραγούδι.

Μέδουσα/Γοργόνα

Η Μέδουσα είχε φρικτή μορφή, αντί για μαλλιά είχε φίδια στο κεφάλι και μετέτρεπε σε πέτρα όποιον την κοιτούσε. Ήταν μία από τις τρεις Γοργόνες -οι άλλες ήταν η Σθενώ και η Ευρυάλη- κόρες του Φόρκυ και της Κητώς που ήταν θαλάσσιες θεότητες. Κάποτε ο Πολυδεύκης, βασιλιάς της Σερίφου, ζήτησε από τον ήρωα Περσέα να του φέρει το κεφάλι της Μέδουσας, ελπίζοντας ότι ο νεαρός θα έπεφτε θύμα της. Εκείνος όμως κατάφερε με τη βοήθεια της Αθηνάς να την αποκεφαλίσει χρησιμοποιώντας την ασπίδα του σαν καθρέφτη. Την στιγμή που της έκοβε το κεφάλι ξεπήδησαν από μέσα της ο Πήγασος και ο Χρυσάωρ. Αργότερα ο Περσέας πρόσφερε το κεφάλι της Μέδουσας στην Αθηνά κι εκείνη το στερέωσε στην αιγίδα στο στήθος της.

Σκύλλα

Η Σκύλλα ήταν κι αυτή κόρη του Φόρκυ και της Κητώς, κάποτε όμορφη νύμφη που την ποθούσε ο Ποσειδώνας. Η ζηλιάρα Αμφιτρίτη την μετέτρεψε σε τέρας δηλητηριάζοντας το νερό που έκανε μπάνιο. Η Σκύλλα είχε σώμα ψαριού, γυναικείο άνω κορμό και κεφαλές σκυλιών να προεξέχουν στο στήθος της. Στον Όμηρο η Σκύλλα μαζί με τη Χάρυβδη φυλάνε ένα στενό από το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να περάσει ο Οδυσσέας με το καράβι του. Η Σκύλλα καταβροχθίζει ζωντανούς έξι από τους άνδρες του, αλλά ο ήρωας καταφέρνει να περάσει αβλαβής.

Γρύπας

Ο γρύπας έχει σώμα λιονταριού, αλλά φτερά και κεφάλι αετού, συνδυάζει δηλαδή τα δύο εμβληματικότερα ζώα της φύσης κι ίσως γι’αυτό θεωρήθηκε ταιριαστός συνοδός για θεούς και βασιλείς. Ο Ηρόδοτος μαρτυρεί μια παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Γρύπες ήταν φύλακες του χρυσού στα βουνά του Βορρά και οι γείτονες τους, οι μονόφθαλμοι Αριμασποί τους επιτίθονταν με τα άλογά τους για να κλέψουν τους θησαυρούς τους.

Λερναία Ύδρα

Η Λερναία Ύδρα ήταν κόρη του Τυφώνα και της Έχιδνας, ένα φρικτό υδρόβιο τέρας με χαρακτηριστικά ερπετού και πολλά κεφάλια – φίδια. Μάλιστα όταν κανείς έκοβε ένα, στη θέση του φύτρωναν δύο άλλα. Ζούσε στην Λέρνα της Αργολίδας και περνούσε τον καιρό της βασανίζοντας τον κόσμο και φυλάγοντας μια πύλη προς τον Κάτω Κόσμο, μέχρι που την εξόντωσε ο Ηρακλής σταλμένος από τον Ευρυσθέα.

Πήγασος

Ο Πήγασος ήταν ένα φτερωτό άλογο, γιός του Ποσειδώνα και της Μέδουσας, από την οποία ξεπήδησε όταν εκείνη έχασε το κεφάλι της. Όταν κάποτε κατέβηκε στην Κόρινθο στην κρήνη Πειρήνη να πιεί νερό, εκεί τον αιχμαλώτισε και τον εξημέρωσε ο ήρωας Βελλεροφόντης και μαζί έκαναν πολλούς άθλους, όπως την εξόντωση της Χίμαιρας.

Χίμαιρα

Η Χίμαιρα ήταν ένα τρικέφαλο όν: είχε σώμα και κεφάλι λιονταριού, ουρά που κατέληγε σε κεφάλι φιδιού και στο μέσον της ράχης της έβγαινε ο λαιμός και η κεφαλή ενός αιγάγρου. Κόρη του Τυφώνα και της Έχιδνας, έβγαζε από το στόμα της φωτιά σύμφωνα με τον Όμηρο και τον Ησίοδο. Ο Βελλεροφόντης μπόρεσε να την σκοτώσει επειδή ήταν σε απόσταση ασφαλείας επάνω στον Πήγασο.

Κέρβερος

Ο Κέρβερος ήταν ένας σκύλος με τρία κεφάλια, με ουρά φιδιού, ο φοβερός φύλακας στην είσοδο του Άδη που δεν άφηνε τις ψυχές να βγουν και τους ζωντανούς να περάσουν. Η εξόντωση του Κέρβερου είναι ο τελευταίος άθλος του Ηρακλή, ο πιο δύσκολος, αυτός για τον οποίο ο ήρωας μυήθηκε πρώτα στα Ελευσίνια μυστήρια. Ο Ηρακλής κατέβηκε στον Άδη (όπου μάλιστα συνάντησε τους φίλους του Θησέα και Πειρίθου) και ζήτησε την άδεια από τον άρχοντα του Κάτω Κόσμου να φέρει τον Κέρβερο στον Ευρυσθέα, πράγμα που κατάφερε μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει όπλα.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Γιώργος Πατούλης: Τα παιδιά του παραμένουν άγνωστα μεταξύ τους – «Ο Αλέξανδρος βρίσκεται…»

Αυτοκίνητο “σφήνωσε” στα σκαλιά έξω από το Ηρώδειο – Ηλικιωμένος οδηγός μπερδεύτηκε στη διαδρομή

«Φλεγόμενο» Tesla Model Y προκάλεσε πανικό στη Βουλιαγμένη

Στάθης Αγγελόπουλος: «Τι αρνηθήκαμε στους ΛΟΑΤΚΙ, να επιδεικνύουν γυμνοί τα απόκρυφα μέρη τους;»

Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Κερατέα – «Εφάμιλλο των κορυφαίων ιδιωτικών κέντρων»

Το MEGA κυριαρχεί στην ενημέρωση και τον Απρίλιο

Στο εδώλιο η δήμαρχος Κασσάνδρας για την τραγωδία στο λούνα παρκ με θύμα 19χρονο

Σοκαριστική δολοφονία: Εκτέλεσαν TikToker σε ζωντανή μετάδοση – Βίντεο

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διέψευσε τον Νίκο Κοκλώνη μετά την παρέμβασή του στο Πρωινό

Ολυμπιακός: Πώς μάγεψε απέναντι σε Μονακό και Μπαρτσελόνα στη φετινή περιπέτεια της Euroleague

Τέμπη: «Πήρε φωτιά το τρένο, επικρατεί χάος» – Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτεται μετά την τραγωδία

“Γη της Ελιάς”: Η Αριάδνη κι ο Κουράκος υποβάλλονται σε εξετάσεις για την επέμβαση – Η Χρυσούλα κατασκοπεύει τον Στάθη να εξομολογείται το χρέος του

Αποκάλυψη: Μυστικό έγγραφο της CIA ταράζει την θεωρία των εξωγήινων οντοτήτων, vid

Στίγκας: Ξεκίνησε η δίκη για την παραπλάνηση ψηφοφόρων – «Πάνω στον θυμό μου είπα τις γνωστές λέξεις περί greek mafia»

Παύλος Ντε Γκρες: Το Πάσχα στην Αγγλία και η αποκάλυψη για τη στρατιωτική θητεία του αδερφού και του γιου του

00:00 / 00:00

Σπίτια – “μανιτάρια” του μέλλοντος: Επιστήμονες δημιούργησαν επαναστατικό δομικό υλικό από…μύκητες!

Μια ερευνητική ομάδα από τη Μοντάνα έχει αναπτύξει ένα επαναστατικό δομικό υλικό από μυκήλιο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως πλαίσιο για αυτοθεραπεία, ανοίγοντας...

Λύθηκε το «μυστήριο» με τη μούμια του ιερέα στην εκκλησία του Αγίου Θωμά...

Λύθηκε το μυστήριο γύρω από τη μούμια ιερέα σε χωριό της Αυστρίας, με τους ερευνητές να αποκαλύπτουν ότι η ταρίχευση πραγματοποιήθηκε με έναν ασυνήθιστο...

Αποκάλυψη: Οι αράχνες κατασκευάζουν ιστούς για…θωράκιση από τον θόρυβο των πόλεων

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα – Λίνκολν αποκαλύπτει ότι οι αράχνες προσαρμόζουν την κατασκευή των ιστών τους σε αστικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας...

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Τίγρης επιτέθηκε σε γυναίκα την ώρα του καυγά με τον σύζυγό της!

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε ένα πάρκο με άγρια ζώα, όταν μια γυναίκα αποφάσισε να βγει από το αυτοκίνητό της για να διαπληκτιστεί με...

Η αληθινή προέλευση της φράσης «από μηχανής θεός»

Η φράση «από μηχανής θεός» προέρχεται από την αρχαία ελληνική θεατρική παράδοση, όπου αναφερόταν σε έναν ηθοποιό που εμφανιζόταν στη σκηνή με τη βοήθεια...

Το μυστήριο της Μούμιας του «Αποξηραμένου στον Αέρα Εφημέριου»: Ο εφημέριος που πέθανε...

Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα περνούσαν σχεδόν 300 χρόνια θαμμένοι σε φέρετρα θα κατέληγαν σε ένα σωρό από κόκαλα.Όχι όμως και ο Φραντς Ξάβερ...

Συγκλονιστική ανακάλυψη στο Μεξικό: Επιστήμονες αποκάλυψαν σε σπήλαιο θησαυρούς εξαφανισμένου πολιτισμού

Ερευνητές στο σπήλαιο Tlayócoc στο Μεξικό ανακάλυψαν στοιχεία ενός εξαφανισμένου πολιτισμού, συγκεκριμένα της εθνοτικής ομάδας Tlacotepehaus. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, βρέθηκαν τρία χαραγμένα...

Η Πομπηία αναβιώνει την τραγική της μέρα: Ευρήματα στον Οίκο του Φρίξου και της Έλλης αποκαλύπτουν μια συγκλονιστική προσπάθεια επιβίωσης

Στην Πομπηία, οι τελευταίες στιγμές των κατοίκων του Σπιτιού της Έλλης και του Φρίξου αποκαλύπτονται μέσα από πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα. Η ανασκαφή, που δημοσιεύθηκε...

“Κοιμώμενος γίγαντας”: Τεράστιο υποθαλάσσιο ηφαίστειο στις ΗΠΑ αναμένεται να εκραγεί «από μέρα σε...

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το Axial Seamount, το πιο ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, ενδέχεται να εκραγεί «ανά πάσα στιγμή», καθώς παρατηρείται φούσκωμα...

V-2: Ο θρυλικός βαλλιστικός πύραυλος που άνοιξε την πύλη για την κατάκτηση του...

Ο V-2, ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος που κατασκευάστηκε από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ, αποτέλεσε ένα σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα. Με ταχύτητα 5.600 χλμ/ώρα...

Θεσσαλονίκη: Ανακαλύφθηκε στον Θερμαϊκό το θρυλικό γαλλικό υποβρύχιο «Floreal» του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στον Θερμαϊκό Κόλπο, κοντά στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύφθηκε το γαλλικό υποβρύχιο «Floreal», το οποίο βυθίστηκε το 1918 κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ομάδα υποβρυχίων...

Τρεις θρυλικοί εξερευνητές που εξαφανίστηκαν στα ταξίδια τους και ανακάλυψαν κάτι απροσδόκητο

Το άρθρο εξερευνά τις ιστορίες τριών θρυλικών εξερευνητών που, αν και αρχικά επιδίωκαν να βρουν νέες διαδρομές προς την Ασία, κατέληξαν να ανακαλύψουν νέες...

Αυτή ήταν η αρχαιότερη ταβέρνα των Αθηνών – Που βρισκόταν;

Οι ταβέρνες ήταν πάντα σημείο αναφοράς στη ζωή των Ελλήνων και όλες μετρούν σημαντικές ανθρώπινες στιγμές. Στα τραπέζια τους έχει καθίσει κόσμος και κοσμάκης.Η...

Πώς εξευτέλιζαν τον μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Ελλάδα, η μοιχεία ήταν ένα σοβαρό έγκλημα με αυστηρές ποινές. Οι μοιχοί αντιμετώπιζαν σκληρές τιμωρίες, όπως η "ραφανίδωσις" (μπήξιμο ραπανάκι στον πρωκτό)...

Τζον Γουέιν Γκέισι: Αποκαλύπτεται ο τρομακτικός “κλόουν” που αφαίρεσε τη ζωή 33 αγοριών

Ο Τζον Γουέιν Γκέισι Τζούνιορ, γνωστός και ως "κλόουν που σκοτώνει", υπήρξε ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, υπεύθυνος για...

Όταν Ολλανδοί έμποροι απέκτησαν το Μανχάταν για μόλις 24 δολάρια από τους ιθαγενείς

Το άρθρο εξετάζει την ιστορική αγορά του Μανχάταν από τους Ολλανδούς το 1626, όταν ο κυβερνήτης Πίτερ Μίνουιτ απέκτησε το νησί από τους ιθαγενείς...

Το γνωρίζατε; – Αποκαλύπτεται γιατί οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το ουράνιο τόξο «μονοπάτι των θεών»

Το άρθρο εξερευνά την αρχαία ελληνική αντίληψη για το ουράνιο τόξο, το οποίο θεωρούνταν «μονοπάτι των θεών» και σημάδι θεϊκής παρέμβασης. Για τους αρχαίους...

Αυτά είναι τα αρχαία ελληνικά λιμάνια που εξαφανίστηκαν στα βάθη της θάλασσας

Το άρθρο εξερευνά την ιστορία των αρχαίων ελληνικών λιμανιών που έχουν βυθιστεί ή εξαφανιστεί κάτω από τη θάλασσα, αποκαλύπτοντας πώς οι φυσικές αλλαγές, οι...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Νίκος Κοκλώνης: Ξέσπασε στο Πρωινό για τα χρέη και την Καινούργιου – «Ψέματα δεν...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε...

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Πληγώθηκα βαθιά από τη διαθήκη του πατέρα μου – Είμαι πεπεισμένη ότι...

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη παραχώρησε μια συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ