Ελένη Τσολάκη: Στιγμιότυπο από το παιδικό δωμάτιο της κόρης της
«SOS»: Εξερευνήστε την ιστορία του διεθνούς σήματος κινδύνου
Σύλληψη γνωστού TikToker για εκβιασμό – Επίθεση σε αστυνομικό κατά τη σύλληψη
“Πότε λήγει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Όσα χρειάζεται να ξέρετε”
Το μεγαλύτερο σε διάρκεια μποτιλιάρισμα στον κόσμο διήρκεσε 12 ημέρες! vid
Η αρχαιότερη ανθρώπινη κατασκευή που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα
Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι νίκησε τον καρκίνο
Λάμπρος Κωνσταντάρας: Αποκάλυψε πότε ολοκληρώνεται το «Καλοκαιρινό ραντεβού»
Πέλλα: Θανατηφόρο τροχαίο με 27χρονο – Η μηχανή του χτύπησε αγροτικό
Τηλεθέαση (11/7): «Αναμέτρηση» για Καραβάτου και Κωνσταντάρα – Μαλέσκου
Τανιμανίδης – Μπόμπα: Τους κοιτούσαν όλοι οι περαστικοί! Το επικό βίντεο από την Πάρο
Λορέντζο Μπράουν: Μετά το «τέλος» με Παναθηναϊκό, ακολούθησε η ανακοίνωση από Αρμάνι Μιλάνο
Αγρίνιο: «Ο πατέρας δεν πρόσεξε το παιδάκι που βρέθηκε πίσω του» αναφέρει γείτονας
Βουλή: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας – Τι περιλαμβάνει
Ερντογάν για αφοπλισμό PKK: Ξεκίνησε νέο κεφάλαιο για την Τουρκία
Καιρός: Θερμοκρασίες στα ύψη, ξηρασία και συνθήκες καύσωνα από την Κυριακή
Γιώργος Λιάγκας: Άρχισε προπονήσεις – Η εικόνα από το γυμναστήριο
Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων που σήκωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ
Παυλόπουλος: Χωρίς ηχητικό τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών 2015
Χανιά: Σοκαριστικός τραυματισμός ποδηλάτη πρωταθλητή – Κατέληξε σε λακούβα
//

Διαβάστε περισσότερα

Αυτισμός: Τσιπάκι που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο δίνει ελπίδες για νέες θεραπείες

Ένα επαναστατικό τσιπάκι που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο προσφέρει ελπίδες για εξειδικευμένες θεραπείες αυτισμού και άλλων ψυχιατρικών διαταραχών.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Επιστήμονες από το Ισραήλ ανέπτυξαν ένα καινοτόμο τσιπάκι που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο, προσφέροντας νέες δυνατότητες για την εξατομικευμένη θεραπεία του αυτισμού και άλλων νευροψυχιατρικών διαταραχών.

Η βιοτεχνολογική startup “Itay & Beyond”, ιδρυθείσα από τον Shmulik Bezalel, στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει τη δοκιμή φαρμάκων μέσω προσομοιώσεων εγκεφαλικών οργανοειδών, παρέχοντας έτσι ακριβέστερες εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα των θεραπειών.

Αυτή η προσέγγιση υπόσχεται να ξεπεράσει τα περιορισμένα αποτελέσματα των παραδοσιακών δοκιμών σε ζώα και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για καταστάσεις όπως ο αυτισμός, η επιληψία και η σχιζοφρένεια.

Πιο αναλυτικά:

Επιστήμονες από το Ισραήλ ανέπτυξαν ένα επαναστατικό τσιπάκι που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την εξατομικευμένη θεραπεία του αυτισμού. Μήπως αυτή η τεχνολογική καινοτομία θα αλλάξει το μέλλον της νευροψυχιατρικής θεραπείας;

Τσιπάκι εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και χρησιμοποιεί AI για να παρακολουθεί νευροψυχιατρικές διαταραχές και τη θεραπεία τους

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και επενδυτής Shmulik Bezalel έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει δωρίσει κεφάλαια για έρευνα για να βρει μια θεραπεία για τον γιο του Itay, ο οποίος έχει διαταραχή αυτιστικού φάσματος χαμηλής λειτουργικότητας. Ο Itay είναι ένα από τα 254 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες παγκοσμίως που αγωνίζονται με νευροψυχιατρικές διαταραχές χωρίς κατάλληλη θεραπεία.

Αναγνωρίζοντας τις περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές για τις νευροψυχιατρικές διαταραχές, ο Bezalel συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία Boaz Goldman και τον Ισραηλινό νευροεπιστήμονα Δρ. Nisim Perets και το 2021 ίδρυσε μια βιοτεχνολογική startup εταιρεία με όραμα να δημιουργήσει μια προσομοίωση του εγκεφάλου και να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

Τι είναι οι νευροψυχιατρικές διαταραχές

Οι νευροψυχιατρικές διαταραχές είναι παθήσεις όπου εμφανίζονται τόσο εγκεφαλικά (νευρολογικά) όσο και συμπεριφορικά ή συναισθηματικά (ψυχιατρικά) συμπτώματα. Περιλαμβάνουν μια ποικιλία παθήσεων, για παράδειγμα:

  • Διαταραχές διάθεσης (π.χ., μείζων καταθλιπτική διαταραχή και διπολική διαταραχή)
  • Διαταραχές άγχους (π.χ., γενικευμένη αγχώδης διαταραχή)
  • Ψυχωσικές διαταραχές (π.χ., σχιζοφρένεια)
  • Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ενοχλητικές εμμονές με επαναλαμβανόμενες καταναγκαστικές πράξεις)
  • Νευροαναπτυξιακές διαταραχές (π.χ., ΔΕΠΥ και διαταραχή αυτιστικού φάσματος)
  • Νευρογνωστικές διαταραχές (π.χ., άνοια)
  • Νευροψυχιατρικές διαταραχές: Κοινές θεραπείες

Οι νευροψυχιατρικές θεραπείες είναι εξαιρετικά εξατομικευμένες και συνήθως συνδυάζουν φαρμακολογικές και μη φαρμακολογικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση των ποικίλων συμπτωμάτων και των υποκείμενων αιτιών αυτών των διαταραχών. Στην πράξη, τα θεραπευτικά σχέδια προσαρμόζονται με βάση τη συγκεκριμένη διάγνωση του ασθενούς, τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και τη γενική υγεία, και συχνά περιλαμβάνουν τόσο φάρμακα όσο και διάφορες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Για παράδειγμα, οι θεραπείες με φάρμακα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Αντικαταθλιπτικά (π.χ., SSRIs, SNRIs) για τη σταθεροποίηση της διάθεσης και την ανακούφιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.
  • Σταθεροποιητές διάθεσης και άτυπα αντιψυχωσικά για τη διαχείριση της διπολικής διαταραχής και των ψυχωσικών συμπτωμάτων.
  • Διεγερτικά ή μη διεγερτικά φάρμακα για τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).
  • Αναστολείς της χολινεστεράσης για την επιβράδυνση της γνωστικής έκπτωσης σε νευρογνωστικές διαταραχές όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Παράλληλα, οι μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) και θεραπεία έκθεσης για το άγχος και την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD)
  • Ψυχοεκπαίδευση, εκπαίδευση κοινωνικών δεξιοτήτων και οικογενειακή θεραπεία για τη βελτίωση των στρατηγικών αντιμετώπισης και της διαπροσωπικής λειτουργίας
  • Αποκατάσταση και εργοθεραπεία για την αποκατάσταση της λειτουργικής ανεξαρτησίας σε ασθενείς με νευρογνωστικές βλάβες
  • Αλλαγές του τρόπου ζωής όπως άσκηση, σωστή υγιεινή ύπνου και ισορροπημένη διατροφή για την υποστήριξη της συνολικής ψυχικής υγείας

Επιπλέον, οι τεχνικές νευροτροποποίησης —όπως η διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS), η ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ECT) και η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση (DBS) σε επιλεγμένες περιπτώσεις—μπορεί να χρησιμοποιηθούν όταν οι παραδοσιακές θεραπείες δεν παρέχουν επαρκή ανακούφιση. Αυτές οι συνδυασμένες προσεγγίσεις στοχεύουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της συνολικής λειτουργίας.

Πώς καταλαβαίνουμε αν η θεραπεία είναι αποτελεσματική;

Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας για μια νευροψυχιατρική διαταραχή περιλαμβάνει τόσο υποκειμενικά όσο και αντικειμενικά μέτρα. Οι ειδικοί συνήθως βασίζονται σε τυποποιημένες κλίμακες αξιολόγησης για να παρακολουθούν τις αλλαγές στα συμπτώματα με την πάροδο του χρόνου, μαζί με βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία και την ποιότητα ζωής.

Για παράδειγμα, στην κατάθλιψη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εργαλεία όπως η Κλίμακα Αξιολόγησης Κατάθλιψης Hamilton ή το Ερωτηματολόγιο Κατάθλιψης Beck, ενώ στις ψυχωσικές διαταραχές κλίμακες όπως η Κλίμακα Θετικών και Αρνητικών Συμπτωμάτων (PANSS) βοηθούν στην μέτρηση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων.

Εκτός από αυτές τις μετρήσεις, η ανατροφοδότηση από τους ασθενείς και τους φροντιστές τους είναι επίσης σημαντικές, ειδικά όταν οι ασθενείς έχουν δυσκολίες στην επικοινωνία της εσωτερικής τους κατάστασης. Βασικοί δείκτες ότι η θεραπεία λειτουργεί περιλαμβάνουν:

  • Μια μετρήσιμη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων (μέσω τυποποιημένων εργαλείων αξιολόγησης)
  • Βελτιωμένη ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων και αυξημένη ανεξαρτησία
  • Ενισχυμένη κοινωνική, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή λειτουργία
  • Καλύτερη συνολική ποιότητα ζωής, συμπεριλαμβανομένου του βελτιωμένου ύπνου και της όρεξης
  • Μειωμένη ανάγκη για επείγουσες παρεμβάσεις ή νοσηλείες

Τα τακτικά ραντεβού παρακολούθησης επιτρέπουν στους υγειονομικούς να προσαρμόζουν τα θεραπευτικά σχέδια όπως απαιτείται, διασφαλίζοντας ότι τόσο τα κλινικά συμπτώματα όσο και η συνολική ευημερία συνεχίζουν να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Itay & Beyond: Το έργο τους για να προσφέρουν λύσεις στις νευροψυχιατρικές διαταραχές

Η Itay & Beyond — που πήρε το όνομά της από το παιδί του Bezalel, Itay — αναπτύσσει τώρα μια πλατφόρμα ανακάλυψης και δοκιμής φαρμάκων για ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές όπως ο αυτισμός, η επιληψία και η σχιζοφρένεια. «Το όραμα ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα δοκιμάσει πώς ένα συγκεκριμένο φάρμακο θα επηρεάσει την ικανότητα του Itay να μαθαίνει, να βελτιώνει τη μνήμη ή να είναι πιο κοινωνικός», δήλωσε ο Perets σύμφωνα με το The Times of Israel.

«Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα για να προβλέψει την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων φαρμάκων στη λειτουργία των γνωστικών και συμπεριφορικών πτυχών». Σε κάτι που ακούγεται σαν να βγήκε από επιστημονική φαντασία, οι Ισραηλινοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Perets εργάζονται σε ένα εργαστήριο στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ αναπτύσσοντας τεχνολογία ανθρώπινου εγκεφάλου σε τσιπ με προσομοίωση συμπεριφορικής εξόδου.

Στο εργαστήριο, ο Perets και η ομάδα του καλλιέργησαν εγκεφαλικά οργανοειδή — ιστό που μοιάζει με μέρη του ανθρώπινου εγκεφάλου — σε ένα τρυβλίο Πέτρι από ένα μόνο κύτταρο που εξήχθη από δείγματα ούρων ασθενών με αυτισμό και επιληψία, το οποίο στη συνέχεια επαναπρογραμματίστηκε σε βλαστικό κύτταρο.

Τι είναι τα εγκεφαλικά οργανοειδή;

Τα εγκεφαλικά οργανοειδή είναι ουσιαστικά μικροσκοπικά, τρισδιάστατα μοντέλα εγκεφαλικού ιστού που καλλιεργούνται σε εργαστήριο. Ακολουθεί μια συνοπτική επισκόπηση:

Πώς σχηματίζονται;

  • Προέρχονται από πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν σε οποιονδήποτε τύπο κυττάρου.
  • Αυτά τα βλαστικά κύτταρα καθοδηγούνται προσεκτικά για να αναπτυχθούν σε διάφορους τύπους εγκεφαλικών κυττάρων, όπως νευρώνες και νευρογλοιακά κύτταρα.
  • Τα κύτταρα στη συνέχεια αυτο-οργανώνονται αυθόρμητα σε σύνθετες, τρισδιάστατες δομές.

Σε τι χρησιμεύουν;

  • Χρησιμεύουν ως ισχυρά εργαλεία για τη μελέτη της ανάπτυξης του ανθρώπινου εγκεφάλου και των νευρολογικών διαταραχών.
  • Παρέχουν μια πιο ακριβή αναπαράσταση του ανθρώπινου εγκεφάλου από τις παραδοσιακές κυτταρικές καλλιέργειες ή τα ζωικά μοντέλα.
  • Οι ερευνητές τα χρησιμοποιούν για να διερευνήσουν τις διαδικασίες ανάπτυξης του εγκεφάλου, να εξερευνήσουν τις υποκείμενες αιτίες των νευρολογικών ασθενειών και να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια νέων φαρμάκων και θεραπειών.

Ποια είναι τα αρνητικά τους;

  • Δεν αναπαράγουν πλήρως την περίπλοκη πολυπλοκότητα ενός πλήρους ανθρώπινου εγκεφάλου.
  • Συχνά στερούνται ενός πλήρως ανεπτυγμένου αγγειακού συστήματος, το οποίο μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη και την επιβίωσή τους.
  • Οι ηθικές σκέψεις που περιβάλλουν τη χρήση τους συζητούνται ενεργά.

Βιολογία και τεχνολογία: Ο εγκέφαλος και τα τσιπ

Ο εργαστηριακά καλλιεργημένος εγκεφαλικός ιστός μεταφέρεται σε ένα ηλεκτρονικό τσιπ, το οποίο συνδέεται με έναν υπολογιστή. Ο ιστός κάθεται σε μια διάταξη πολλαπλών ηλεκτροδίων και κάθε ηλεκτρόδιο καταγράφει και μπορεί να παρέχει ερεθίσματα στα εγκεφαλικά οργανοειδή.

Ως εκ τούτου, η τεχνολογία εγκεφάλου σε τσιπ παρέχει τη δυνατότητα μέτρησης ηλεκτρονικών σημάτων από ζωντανό εγκεφαλικό ιστό που καλλιεργείται in vitro. «Βλέπουμε τον εγκέφαλο ως μια υπολογιστική μηχανή — σαν υπολογιστή, και όχι ως όργανο όπως η καρδιά ή το συκώτι», δήλωσε ο Perets.

«Η βασική τεχνολογία που αναπτύξαμε, το καμάρι της εταιρείας μας, είναι ότι αποφασίσαμε να ρισκάρουμε να τοποθετήσουμε εγκεφαλικά οργανοειδή σε ένα τσιπ, ώστε να μπορούμε να καταγράψουμε και να διεγείρουμε την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και όχι μόνο τα μόρια».

«Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυση μεγάλων δεδομένων, μπορούμε να μετρήσουμε, να μελετήσουμε και να παρέχουμε πληροφορίες για το πώς τα εγκεφαλικά οργανοειδή κωδικοποιούν πληροφορίες και ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών μορίων φαρμάκων», πρόσθεσε.

Ο Perets, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στη νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και μεταδιδακτορικό από το Technion-Ισραηλινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Χάιφα, δήλωσε ότι η νευρική κωδικοποίηση, ή το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και κωδικοποιεί πληροφορίες, είναι το κλειδί για την κατανόηση του τι «πάει στραβά στον εγκέφαλο» των ασθενών με ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η επιληψία, η νόσος του Πάρκινσον και η σχιζοφρένεια.

Ο Perets εξήγησε ότι μόλις υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ του υπολογιστή και του τσιπ, το σύστημα μπορεί να διδάξει στα φλοιώδη εγκεφαλικά οργανοειδή απλές εργασίες, όπως το να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μέσω μιας μεθόδου που ονομάζεται μάθηση ενίσχυσης.

«Στο τέλος κάθε βιντεοπαιχνιδιού λαμβάνουμε μια βαθμολογία. Στη συνέχεια, την αναλύουμε σε σύγκριση με τις βαθμολογίες άλλων εγκεφαλικών ιστών που προέρχονται από υγιείς ασθενείς και από ασθενείς με διαταραχές όπως ο αυτισμός ή η επιληψία, και αναζητούμε φάρμακα που μπορούν να τους βελτιώσουν», δήλωσε ο Perets.

Η πλατφόρμα υπερβαίνει τους περιορισμούς των παραδοσιακών δοκιμών σε φάρμακα

Η πλατφόρμα που αναπτύσσει η Itay & Beyond στοχεύει να σπάσει ένα σημαντικό αδιέξοδο στην ανάπτυξη φαρμάκων για ασθενείς με νευροψυχιατρικές διαταραχές, όπως η επιληψία, ο αυτισμός, η άνοια (συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ) και η σχιζοφρένεια. Κατά την ανάπτυξη φαρμάκων, οι ερευνητές τα δοκιμάζουν πρώτα σε ποντίκια ή αρουραίους και μόνο στη συνέχεια, εάν είναι επιτυχή, σε ανθρώπους.

Ωστόσο, λόγω των σημαντικών διαφορών μεταξύ των εγκεφάλων των ποντικών και των ανθρώπων, αυτά τα φάρμακα συχνά αποτυγχάνουν σε ανθρώπινες κλινικές δοκιμές, σπαταλώντας χρόνια δαπανηρής ανάπτυξης, σημείωσε ο Perets. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, μόνο πέντε νέα φάρμακα εγκρίθηκαν για νευροψυχιατρικές διαταραχές όπως ο αυτισμός και η επιληψία, είπε.

«Ένας από τους λόγους που είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν φάρμακα για νευρολογικές ή ψυχιατρικές διαταραχές είναι η κακή πρόβλεψη αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Perets. «Τα περισσότερα από τα φάρμακα που δοκιμάζονται σε ποντίκια και αρουραίους έχουν βρεθεί ότι είναι ασφαλή για τους ανθρώπους, αλλά για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα, δεν εξάγεται πολύ καλά από τα ποντίκια στους ανθρώπους».

Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα των νέων φαρμάκων συχνά επικυρώνεται μόνο μετά από κλινικές δοκιμές φάσης 2 ή φάσης 3, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν 10 χρόνια και είναι πολύ δαπανηρές, είπε.

Από την έρευνα στην πραγματικότητα: Η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας

Ο Perets αναγνώρισε ότι άλλοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την ανάπτυξη μοντέλων εγκεφάλου σε τσιπ για να κατανοήσουν καλύτερα τις εγκεφαλικές διαταραχές και να αναπτύξουν νέα φάρμακα, αλλά, λέει, το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης ήταν στην ασφάλεια και όχι στην αποτελεσματικότητα, «επειδή είναι ένας πολύ πιο εύκολος στόχος».

Η πλατφόρμα της Itay & Beyond είναι προσανατολισμένη στο να βοηθήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να προβλέψουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων με βάση τα ανθρώπινα εγκεφαλικά οργανοειδή, ώστε να τις βοηθήσει να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις προ-κλινικές δοκιμές, καθώς και να αναπτύξουν νέα φάρμακα ή θεραπείες που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν επιτυχώς τους ασθενείς.

Το σύστημα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, αλλά ο Perets δήλωσε ότι η βιοτεχνολογική εταιρεία έχει ήδη συνεργασίες με μικρές φαρμακευτικές εταιρείες στο Ισραήλ και την Ευρώπη, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία της ως σύστημα υποστήριξης αποφάσεων σχετικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές για φάρμακα.

Ο Perets δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στα πρόθυρα της δημοσίευσης της πρώτης της επιστημονικής εργασίας με κριτές μαζί με το Ιατρικό Κέντρο Hadassah. Για την επόμενη χρονιά, ο Perets και η ομάδα του συνεχίζουν να εργάζονται για την αναδρομική και προοπτική κλινική επικύρωση της τεχνολογικής πλατφόρμας, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης δοκιμές ασθενών στο Παιδιατρικό Ιατρικό Κέντρο Schneider στην Petah Tikva.

«Ο κύριος στόχος μας είναι να φέρουμε μια νέα γενιά μεθόδων δοκιμής φαρμάκων στον κόσμο, ώστε οι ασθενείς να μην γίνουν το πειραματόζωο και να εξοικονομήσουμε χρήματα και απογοήτευση που συνεπάγεται η δοκιμή και το λάθος», δήλωσε ο Perets. «Το όραμα τελικά είναι να έχουμε τα δικά μας ιδιόκτητα φάρμακα για διαταραχές όπως ο αυτισμός, η επιληψία και η σχιζοφρένεια επικυρωμένα στην τεχνολογία μας και να τα πουλήσουμε σε φαρμακευτικές εταιρείες».

Το άρθρο συνοπτικά

  • Το σύστημα επιτρέπει την καταγραφή και διέγερση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, προσφέροντας πιο ακριβείς προγνώσεις για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
  • Η πλατφόρμα στοχεύει να ξεπεράσει τους περιορισμούς των παραδοσιακών δοκιμών σε ζώα, βελτιώνοντας τη διαδικασία ανάπτυξης νέων φαρμάκων για διαταραχές όπως ο αυτισμός, η επιληψία και η σχιζοφρένεια.
  • Συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες και προγραμματισμένες κλινικές δοκιμές υποδηλώνουν ότι αυτή η καινοτόμος προσέγγιση μπορεί να αλλάξει το μέλλον της νευροψυχιατρικής θεραπείας.

Πηγή: oloygeia.gr

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Το σημάδι στο πόδι που μπορεί να είναι σύμπτωμα


Διαβάστε επίσης:

Κλιματιστικό: Το μυστικό για μέγιστη απόδοση στη ζέστη και μειωμένη κατανάλωση ρεύματος

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για τη βελτίωση της απόδοσης...

Ύπνος: Αν συνεχίζετε να διαβάζετε βιβλία πριν τον ύπνο, έχετε αυτά τα 7 ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Το διάβασμα βιβλίων πριν από τον ύπνο, σε αντίθεση...

Άνοια: Το ποτό που ενδέχεται να μειώσει τον κίνδυνο κατά 25%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου ροφήματος...
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

LIFE πριν 1 λεπτό

Ελένη Τσολάκη: Στιγμιότυπο από το παιδικό δωμάτιο της κόρης της

Η Ελένη Τσολάκη ζει ένα ξεχωριστό καλοκαίρι, καθώς απολαμβάνει τις πρώτες στιγμές με τη νεογέννητη κόρη της, καρπό του έρωτά…

VIRAL πριν 2 λεπτά

«SOS»: Εξερευνήστε την ιστορία του διεθνούς σήματος κινδύνου

Το «SOS» αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου εδώ και περίπου έναν αιώνα, παρόλο που πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι προέρχεται από…

ΕΛΛΑΔΑ πριν 3 λεπτά

Σύλληψη γνωστού TikToker για εκβιασμό – Επίθεση σε αστυνομικό κατά τη σύλληψη

Ένας διάσημος TikToker συνελήφθη για εκβιασμό στον τομέα των μεταφορών, καθώς φέρεται να λειτουργούσε ως «μεσολαβητής» σε υποθέσεις πολιτών. Ο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ πριν 7 λεπτά

“Πότε λήγει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Όσα χρειάζεται να ξέρετε”

Ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης,…

VIRAL πριν 10 λεπτά

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια μποτιλιάρισμα στον κόσμο διήρκεσε 12 ημέρες! vid

Το 2010, χιλιάδες αυτοκίνητα σταμάτησαν κατά μήκος της Εθνικής Οδού 110 της Κίνας, δημιουργώντας το πλέον διάσημο κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα στην…

VIRAL πριν 10 λεπτά

Η αρχαιότερη ανθρώπινη κατασκευή που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα

Το Σπήλαιο Θεόπετρας, που βρίσκεται στα Μετέωρα της Θεσσαλίας, αποτελεί τον αρχαιότερο γνωστό αρχαιολογικό χώρο ανθρώπινης κατοίκησης στην Ελλάδα, με…

SPORTS πριν 13 λεπτά

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι νίκησε τον καρκίνο

Ο 73χρονος Λουίς Φαν Χάαλ, πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο μετά από τρία…

LIFE πριν 15 λεπτά

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Αποκάλυψε πότε ολοκληρώνεται το «Καλοκαιρινό ραντεβού»

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, σε συνέντευξή του στο Secret των Παραπολιτικών, αποκάλυψε ότι η εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» με την Ιωάννα Μαλέσκου…

ΕΛΛΑΔΑ πριν 17 λεπτά

Πέλλα: Θανατηφόρο τροχαίο με 27χρονο – Η μηχανή του χτύπησε αγροτικό

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Πέλλα, όταν ένας 27χρονος οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του μετά…

MEDIA πριν 31 λεπτά

Τηλεθέαση (11/7): «Αναμέτρηση» για Καραβάτου και Κωνσταντάρα – Μαλέσκου

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, οι εκπομπές «Καλοκαίρι Παρέα» με την Κατερίνα Καραβάτου και «Καλοκαιρινό Ραντεβού» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα…

LIFE πριν 31 λεπτά

Τανιμανίδης – Μπόμπα: Τους κοιτούσαν όλοι οι περαστικοί! Το επικό βίντεο από την Πάρο

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ξεκινήσει για τον Σάκη Τανιμανίδη και την Χριστίνα Μπόμπα και ένας από τους αγαπημένους τους προορισμούς…

SPORTS πριν 41 λεπτά

Λορέντζο Μπράουν: Μετά το «τέλος» με Παναθηναϊκό, ακολούθησε η ανακοίνωση από Αρμάνι Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν, μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Ο 34χρονος…

ΕΛΛΑΔΑ πριν 43 λεπτά

Αγρίνιο: «Ο πατέρας δεν πρόσεξε το παιδάκι που βρέθηκε πίσω του» αναφέρει γείτονας

Στο Αγρίνιο, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα 2χρονο παιδί παρασύρθηκε από το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα της, καθώς ο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ πριν 46 λεπτά

Βουλή: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας – Τι περιλαμβάνει

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με στόχο την επιτάχυνση…

ΔΙΕΘΝΗ πριν 47 λεπτά

Ερντογάν για αφοπλισμό PKK: Ξεκίνησε νέο κεφάλαιο για την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας εποχής για την Τουρκία, καθώς οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος…

0:00 / 0:00

Κλιματιστικό: Το μυστικό για μέγιστη απόδοση στη ζέστη και μειωμένη κατανάλωση ρεύματος

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για τη βελτίωση της απόδοσης του κλιματιστικού σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εστιάζοντας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και...

Υπέρταση: Η κορυφαία τροφή που πρέπει να αποφεύγετε για να ρίξετε την υψηλή...

Η υπέρταση αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία της καρδιάς, και η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή της. Καρδιολόγοι προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωση...

Ύπνος: Αν συνεχίζετε να διαβάζετε βιβλία πριν τον ύπνο, έχετε αυτά τα 7 ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Το διάβασμα βιβλίων πριν από τον ύπνο, σε αντίθεση με την κυριαρχία των ψηφιακών οθονών, προσφέρει σημαντικά γνωστικά οφέλη, σύμφωνα με την ψυχολογία. Αυτή η...

Άνοια: Το ποτό που ενδέχεται να μειώσει τον κίνδυνο κατά 25%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου ροφήματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας κατά 25%. Η σωστή διατροφή παίζει κρίσιμο ρόλο...

Καινοτόμος θεραπεία για διαβήτη και παχυσαρκία: Φάρμακο άσθματος αντικαθιστά τις ενέσεις

Ένα νέο από του στόματος φάρμακο, αρχικά σχεδιασμένο για το άσθμα, μπορεί να προσφέρει μια πιο απλή και διαχειρίσιμη εναλλακτική στη θεραπεία του διαβήτη...

“Το εξωτικό φρούτο του Αμαζονίου που ανανεώνει τα μαλλιά, θρέφει την επιδερμίδα και...

Το κουπουασού, ένα φρούτο από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, κερδίζει δημοτικότητα χάρη στις πολλαπλές του ιδιότητες. Με γεύση που συνδυάζει σοκολάτα και εξωτικά...

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ποιοι θα τα λάβουν και πώς – Αναπτύσσεται...

Η Υφυπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε νέες προληπτικές παρεμβάσεις του ΕΣΥ, περιλαμβάνοντας δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία για άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω...

Καρκίνος στομάχου: 5 διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της σοβαρής ασθένειας

Ο καρκίνος του στομάχου, αν και συχνά διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια, μπορεί να προληφθεί με υγιεινή διατροφή. Πέντε τροφές που συμβάλλουν στην πρόληψη είναι τα...

Ύπνος: Το νυχτερινό σύμπτωμα του διαβήτη τύπου 2 που αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα σακχάρου...

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια συχνά «ύπουλη» νόσος, με συμπτώματα που δύσκολα γίνονται αντιληπτά. Ένα νυχτερινό σύμπτωμα, η αυξημένη συχνότητα ούρησης ή νυκτουρία,...

Πάρκινσον: Νέα ελπίδα για αναστροφή συμπτωμάτων – Επιστήμονες «ζωντανεύουν» εγκεφαλικά κύτταρα

Νέα μελέτη από το Stanford Medicine αποκαλύπτει ότι η αναστολή του ενζύμου LRRK2 μπορεί να αναζωογονήσει εγκεφαλικά κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από τη...

Αντίο κόπωση: Η κορυφαία βιταμίνη που είναι ο «κρυφός ήρωας της ενέργειάς σας»,...

Η βιταμίνη Β12, γνωστή ως «ο αφανής ήρωας των επιπέδων ενέργειας», είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, σύμφωνα με τον καρδιολόγο Dr. Alok...

Ύπνος: Η πιο ακατάλληλη θέση αν η καούρα σας ξυπνάει στις 3 το...

Ο ύπνος είναι κρίσιμος για την υγεία μας, αλλά μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από πεπτικά προβλήματα όπως η καούρα και η δυσπεψία, τα οποία...

Διαβήτης: Ο αόρατος απειλητής για την όραση – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Ο διαβήτης, όταν δεν ελέγχεται σωστά, αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το οίδημα ωχράς κηλίδας. Έρευνα 14...

Αττική: Τέσσερις νέες περιπτώσεις του ιού Δυτικού Νείλου τις τελευταίες 48 ώρες

Στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφηκαν τα πρώτα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2025, με τέσσερα κρούσματα να εντοπίζονται το τελευταίο...

Νοσοκομεία: Καινοτόμος εφαρμογή για την αξιολόγηση ασθενών που παίρνουν εξιτήριο – Πότε και πώς θα τεθεί σε λειτουργία

Το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει μια νέα ψηφιακή εφαρμογή που επιτρέπει στους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να αξιολογούν τις υπηρεσίες...

«Παραλίγο θερμοπληξία στα 52 μου: Το κορυφαίο σύμπτωμα που αγνόησα» – Τι αποκαλύπτει δρομέας για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του

Ο Richard Dodakian, ένας αφοσιωμένος δρομέας, μοιράζεται την εμπειρία του με τη θερμοπληξία, η οποία σχεδόν του στοίχισε τη ζωή κατά τη διάρκεια ενός...

Μακροζωία: Ειδικοί αποκαλύπτουν ότι 3 μερίδες εβδομαδιαίως από 1 τροφή ίσως είναι το «μυστικό» για να φτάσετε τα 100 χρόνια

Ερευνητές που μελετούν τις «Μπλε Ζώνες» του κόσμου, περιοχές με υψηλά ποσοστά αιωνόβιων, ανακάλυψαν ότι η μακροζωία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μέτριας κατανάλωσης...

Ύπνος: Η κορυφαία κατηγορία τροφίμων που ενδέχεται να προκαλέσει εφιάλτες, σύμφωνα με ειδικούς

Το άρθρο εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ διατροφής και ποιότητας ύπνου, επικεντρώνοντας στη σχέση των γαλακτοκομικών προϊόντων με την εμφάνιση εφιαλτών. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η δυσανεξία...
spot_img

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η αστυνομικός που την «αποκάλυψε» – Ευάλωτη η ψυχολογία της, ψάχνει τη μητέρα της

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, κατηγορούμενη για τις δολοφονίες τεσσάρων βρεφών,...

Κωστόπουλος – Μπαλατσινού: Ο γιος τους ολοκλήρωσε το σχολείο (Εικόνα & βίντεο)

Ο Μάξιμος, ο μικρότερος γιος του Πέτρου Κωστόπουλου και...

“Τα παρατσούκλια των Ελλήνων κατά πόλη – Ιστορικά και χιουμοριστικά”

Το άρθρο εξετάζει την παράδοση των παρατσουκλιών που χρησιμοποιούνται...

«Κόλαφος» η Βατίδου για Κούγια: «Δούλευα σεζόν για να πηγαίνει με τις γκόμενες στα μπουζούκια» – «Με...

Ο Χρίστος Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη στο podcast του Ανέστη...
spot_img

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελένη Τσολάκη: Στιγμιότυπο από το παιδικό δωμάτιο της κόρης της

Η Ελένη Τσολάκη ζει ένα ξεχωριστό καλοκαίρι, καθώς απολαμβάνει...

«SOS»: Εξερευνήστε την ιστορία του διεθνούς σήματος κινδύνου

Το «SOS» αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου εδώ και...

Σύλληψη γνωστού TikToker για εκβιασμό – Επίθεση σε αστυνομικό κατά τη σύλληψη

Ένας διάσημος TikToker συνελήφθη για εκβιασμό στον τομέα των...

“Πότε λήγει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Όσα χρειάζεται να ξέρετε”

Ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα μέτρο...

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια μποτιλιάρισμα στον κόσμο διήρκεσε 12 ημέρες! vid

Το 2010, χιλιάδες αυτοκίνητα σταμάτησαν κατά μήκος της Εθνικής...

Η αρχαιότερη ανθρώπινη κατασκευή που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα

Το Σπήλαιο Θεόπετρας, που βρίσκεται στα Μετέωρα της Θεσσαλίας,...

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι νίκησε τον καρκίνο

Ο 73χρονος Λουίς Φαν Χάαλ, πρώην προπονητής της Εθνικής...

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Αποκάλυψε πότε ολοκληρώνεται το «Καλοκαιρινό ραντεβού»

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, σε συνέντευξή του στο Secret των...

Πέλλα: Θανατηφόρο τροχαίο με 27χρονο – Η μηχανή του χτύπησε αγροτικό

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην...

Τηλεθέαση (11/7): «Αναμέτρηση» για Καραβάτου και Κωνσταντάρα – Μαλέσκου

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, οι εκπομπές «Καλοκαίρι Παρέα»...

Τανιμανίδης – Μπόμπα: Τους κοιτούσαν όλοι οι περαστικοί! Το επικό βίντεο από την Πάρο

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ξεκινήσει για τον Σάκη Τανιμανίδη...

Λορέντζο Μπράουν: Μετά το «τέλος» με Παναθηναϊκό, ακολούθησε η ανακοίνωση από Αρμάνι Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν,...

Αγρίνιο: «Ο πατέρας δεν πρόσεξε το παιδάκι που βρέθηκε πίσω του» αναφέρει γείτονας

Στο Αγρίνιο, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα 2χρονο...

Βουλή: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας – Τι περιλαμβάνει

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου που...

Ερντογάν για αφοπλισμό PKK: Ξεκίνησε νέο κεφάλαιο για την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας...

Καιρός: Θερμοκρασίες στα ύψη, ξηρασία και συνθήκες καύσωνα από την Κυριακή

Από την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η χώρα θα...

Γιώργος Λιάγκας: Άρχισε προπονήσεις – Η εικόνα από το γυμναστήριο

Ο Γιώργος Λιάγκας, αν και το Πρωινό έχει ολοκληρωθεί,...

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων που σήκωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, γιόρτασε τα 29α...

Παυλόπουλος: Χωρίς ηχητικό τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών 2015

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολίασε τη...

Χανιά: Σοκαριστικός τραυματισμός ποδηλάτη πρωταθλητή – Κατέληξε σε λακούβα

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Ζεντέλης υπέστη σοβαρό τραυματισμό...

Η ΑΕΚ απέτισε φόρο τιμής στον Δημήτρη Χατζηχρήστο – Το απόγευμα η τελετή ονοματοδοσίας θύρας στην OPAP...

Η ΑΕΚ απέτισε φόρο τιμής στον Δημήτρη Χατζηχρήστο, ιστορικό...

Κολωνός: Οδηγός λεωφορείου καταδίωξε και τραυμάτισε συνάδελφο με το όχημα μετά από διαπληκτισμό

Στον Κολωνό, το βράδυ της Παρασκευής, ένας 58χρονος οδηγός...

Σακελλαροπούλου: Ποτέ δεν έλαβα ηχητικό από τα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το 2015

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε συνέντευξή της στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»,...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η συγκινητική φωτογραφία με τα παιδιά της ανήμερα της γιορτής της

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γιόρτασε την ονομαστική της εορτή την...

Κρήτη: Στον Πειραιά 200 μετανάστες – Σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αποσυμφόρησης της Κρήτης από μετανάστες,...

Πέτρος Κουσουλός: Η αιχμηρή απάντηση στην Αγγελική Νικολούλη – «Κουράστηκα να ακούω ότι δεν είναι όλα για...

Ο Πέτρος Κουσουλός εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του προς...

Πανικός στη Γροιλανδία: Γιγάντιο παγόβουνο κινδυνεύει να «καταπιεί» χωριό

Στη Γροιλανδία, ο οικισμός Innaarsuit βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς...

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η αντίδραση της μητέρας όταν έμαθε για την ομολογία της κόρης της στις δολοφονίες

Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου, συγκλονισμένη από την ομολογία...

Κλιματιστικό: Το μυστικό για μέγιστη απόδοση στη ζέστη και μειωμένη κατανάλωση ρεύματος

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για τη βελτίωση της απόδοσης...

Ο Ολυμπιακός στοχεύει τον 19χρονο Σαντίνο Αντίνο – Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκαλύπτει προσφορά 4,5 εκατομμυρίων

Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την απόκτηση του 19χρονου Αργεντινού...

ΠΑΣΟΚ για Φλωρίδη: Να αναρωτηθεί πού θα κατευθύνει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε αιχμηρά στις δηλώσεις του υπουργού...

Πέτρος Κουσουλός: Εξερράγη κατά της Νικολούλη – «Κουράστηκα να ακούω υπονοούμενα ότι δεν είναι όλα για την...

Ο Πέτρος Κουσουλός εξερράγη κατά της Αγγελικής Νικολούλη, μετά...

Φρέσκο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones σε ουκρανικές πόλεις – Δύο νεκροί

Η Ρωσία πραγματοποίησε μια μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας,...

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «6 χρόνια Πρωθυπουργός, 6 χρόνια άγνοια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με βίντεο που κυκλοφόρησε, ασκεί έντονη κριτική...

Το Ford Ranger μεταμορφώνεται σε PHEV με 281 PS και 697 Nm

Το νέο Ford Ranger PHEV συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα EcoBoost...

Αμάντα Ανισίμοβα – Ίγκα Σφιόντεκ: Αναδεικνύεται η νέα «βασίλισσα» του Wimbledon

Η Ίγκα Σφιόντεκ και η Αμάντα Ανισίμοβα ετοιμάζονται να...

Φλωρίδης: «Πώς θα ηγηθεί ο Ανδρουλάκης, φωνάζοντας “παρών”; – Τι “παρών” βρε άνθρωπέ μου;»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, επέκρινε τη στάση του...

Μαριάννα Κιμούλη: Ρομαντική σχέση με σκηνοθέτη – Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού

Η Μαριάννα Κιμούλη, κόρη του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη,...

Star: Αυτή είναι η καινούργια εκπομπή που ξεκινά σήμερα

Η νέα ταξιδιωτική εκπομπή "Route 360" ξεκινά στο Star,...