Σαντορίνη: «Καμπανάκι» για κατολισθήσεις σε 5 περιοχές κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες

Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν για πιθανές κατολισθήσεις στη Σαντορίνη λόγω σεισμικής δραστηριότητας, εστιάζοντας σε επικίνδυνες περιοχές με ανθρώπινη παρουσία.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε πέντε περιοχές της Σαντορίνης, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Ο καθηγητής Μανώλης Βασιλάκης και η ομάδα του από το Εργαστήριο Τηλεανίχνευσης χρησιμοποιούν σύγχρονα drones και αισθητήρες LiDAR για να μελετήσουν τη διάβρωση και να εντοπίσουν περιοχές με αυξημένη επικινδυνότητα, όπως ο όρμος του Αθηνιού και το Παλαιό λιμάνι.

Η έρευνα στοχεύει στην πρόληψη κατολισθήσεων και στην ανάπτυξη μέτρων προστασίας, ενώ θα αξιοποιηθούν και δορυφορικά δεδομένα για τη διαχρονική παρακολούθηση των επιφανειακών μεταβολών.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Τον κώδωνα του κινδύνου για κατολισθήσεις στη Σαντορίνη κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες εν μέσω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Χθες, Σάββατο το πρωί ομάδα του Εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης με επικεφαλής τον διευθυντή, καθηγητή Μανώλη Βασιλάκη, μετέβησαν στη Σαντορίνη με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεανίχνευσης μικρής εμβέλειας (close range remotesensing), επιχειρούν να αποτυπώσουν περιοχές, όπου ενδέχεται να επιδεινωθούν οι κατολισθήσεις, που εκδηλώνονται συχνά στο νησί.

Η νέα μελέτη που εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που έχει κηρύξει το ΕΚΠΑ μέσω της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων που δημιουργήθηκε με αφορμή το ζήτημα της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Τα δεδομένα θα προέλθουν από τη χρήση σύγχρονου καινοτόμου εξοπλισμού και συγκεκριμένα, επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), εφοδιασμένων με κάμερες υψηλής διακριτικότητας και αισθητήρες LiDAR, προκειμένου να συλλεχθούν πολύ υψηλής ακρίβειας και λεπτομέρειας πληροφορίες για τη διάβρωση των πρανών.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Τηλεανίχνευσης και Μορφοτεκτονικής, διευθυντής του εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης, στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Μανώλης Βασιλάκης, η μελέτη θα διεξαχθεί με έμφαση στις περιοχές που έχουν αυξημένη επικινδυνότητα και στις οποίες υπάρχει έντονη ανθρώπινη παρουσία.

Οι περιοχές αυτές, όπως αναφέρει είναι ο όρμος του Αθηνιού, το Παλαιό λιμάνι, το Αμμούδι, η Αρμένη και ο Κόρφος στη Θηρασιά. Σε αυτά τα σημεία η ομάδα του εργαστηρίου Tηλεανίχνευσης του Tμήματος Γεωλογίας θα εφαρμόσει μεθοδολογία που βασίζεται σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας ώστε να μελετήσουν τις μεταβολές της επιφάνειας της γης πάνω στα πρανή των παραπάνω περιοχών.

«Μελετάμε τις μεταβολές της επιφάνειας της γης πάνω σε αυτά τα πρανή, με διάφορες μεθοδολογίες οι οποίες βασίζονται σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως είναι τα drones, τα οποία φέρουν συγκεκριμένους αισθητήρες είτε φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης είτε τους λεγόμενους αισθητήρες LiDAR, οι οποίοι καταγράφουν ένα νέφος σημείων από εκατοντάδες εκατομμύρια σημεία, ανάλογα με την περιοχή που τα στέλνουμε να αποτυπώσει», σημειώνει ο κ. Βασιλάκης ενώ τονίζει ότι η διαχρονική παρακολούθηση αποτελεί μία από τις παραμέτρους του ζητήματος.

«Μετά από ειδική επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγουμε, εντοπίζουμε σημεία τα οποία βλέπουμε ότι πρόκειται να κατολισθήσουν με το παραμικρό κούνημα λόγω σεισμού ή με κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο – το οποίο θα φέρει πάρα πολύ βροχή – αφού και το νερό συμμετέχει σε διαδικασίες διάβρωσης των συγκεκριμένων πρανών», εξηγεί και προσθέτει ότι οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις βράχων οφείλονται στην υφή του πετρώματος και στις πολύ απότομες κλίσεις που έχουν τα πρανή της καλδέρας.

Μέσω λοιπόν συστηματικής και επαναλαμβανόμενης αποτύπωσης των κρίσιμων περιοχών, θα είναι εφικτός ο εντοπισμός σημείων με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων. Τα ίδια χωρικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν επίσης και για την προσομοίωση της πορείας των βράχων σε περίπτωση καταπτώσεων, ώστε να διατυπωθούν προτάσεις για τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας.

Η έρευνα της επιστημονικής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει από το Αμμούδι, την Αρμένη και τη Θηρασιά, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη αποτελεί ο Παλαιός Λιμένας.

«Ο Παλαιός Λιμένας από μόνος του είναι ένας μεγάλος πόλος έλξης, ωστόσο έχει προβλήματα. Δηλαδή έχουν παρατηρηθεί καταπτώσεις και στο Τελεφερίκ, ενώ έχουν γεμίσει οι φράχτες με υλικά κατολισθήσεων και θα πρέπει να καθαριστούν. Όλα αυτά τα βλέπουμε και τα ποσοτικοποιούμε. Και από εκεί και πέρα τα καθιστούμε γνωστά στους στις αρμόδιες αρχές», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα πρέπει να προτείνουν κάποια βραχυχρόνια μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν. «Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε εμείς την έρευνά μας για να προτείνουμε και πιο μακροχρόνια μέτρα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφορικά με τον Αθηνιό ο κ. Βασιλάκης τονίζει ότι έχουν ληφθεί κάποια μέτρα ενώ οι κατολισθήσεις που έχουν παρατηρηθεί την παρούσα περίοδο, δεν έχουν αυξημένη επικινδυνότητα καθώς είναι εκτός του δρόμου.

«Υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες κατολισθαίνουν, θα κατολισθαίνουν και θα συνεχίσουν να παρατηρούνται καταπτώσεις σε αυτά αλλά από τη στιγμή που δεν επηρεάζει το ανθρώπινο στοιχείο αφήνουμε να λειτουργεί το περιβάλλον όπως πρέπει να λειτουργήσει. Όλες αυτές οι καταπτώσεις και οι κατολισθήσεις θα γινόντουσαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Δεν φταίει ο άνθρωπος σε αυτό», σημειώνει ενώ σχετικά με τα πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία ο κ. Βασιλάκης αναφέρει ότι βρίσκονται σε θέσεις που είχαν προτείνει σε παλαιότερη μελέτη ωστόσο χρειάζονται συντήρηση και επικαιροποίηση.

Σε δεύτερο επίπεδο στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα αξιοποιηθούν δορυφορικά δεδομένα από τους ελληνικούς μικροδορυφόρους που είναι ήδη σε λειτουργία (https://hsc.gov.gr/), προκειμένου να παρακολουθηθούν διαχρονικά οι επιφανειακές μεταβολές στα νησιά Θήρα και Θηρασιά, καθώς και οι επιφανειακές θερμοκρασιακές μεταβολές στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Καμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη εφόσον χρειαστεί θα μεταβούν στην Καμένη προκειμένου να υποδείξουν τα κατάλληλα σημεία ώστε να εγκατασταθούν συσκευές εντοπισμού ή ραντάρ απέναντι από τα πρανή. Οι θέσεις που εξετάζουν είναι τέσσερις και συγκεκριμένα απέναντι από τα Φηρά και το Φηροστεφάνι, απέναντι από την Οία ενώ δυνητικά θα μπορούσε να εγκατασταθεί μία ακόμη συσκευή στην Καμένη, σε κάποιο σημείο της Θηρασιάς.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο για άλλες δύο συσκευές εντοπισμού στο Παλαιό Λιμάνι , η μία απέναντι από το πρανές που κατεβαίνει το τελεφερίκ και η δεύτερη σε ένα άλλο σημείο για να καλύπτει όλη την υπόλοιπη περιοχή. «Αυτές είναι συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό είτε για την παρατήρηση κατολισθήσεων είτε για την παρατήρηση χιονοστιβάδων. Και αυτές ανά πάσα στιγμή, επειδή δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο στέλνουν μηνύματα ειδοποίησης όταν υπάρχει κάποια μετακίνηση», σημειώνει ο κ. Βασιλάκης.

Οι κατολισθήσεις ο πιο ορατός κίνδυνος των γεωδυναμικών φαινομένων

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη τα κατολισθητικά φαινόμενα μπορούν να αποβούν άκρως επικίνδυνα ως δευτερογενείς επιπτώσεις των γεωδυναμικών φαινομένων. «Ο άνθρωπος γενικά δεν κινδυνεύει από το σεισμό σαν σεισμό, κινδυνεύει από το οίκημα στο οποίο βρίσκεται αν τυχόν αυτό δεν είναι με τις σωστές προδιαγραφές.

Κινδυνεύει από τα δευτερογενή γεωδυναμικά φαινόμενα που είναι οι κατολισθήσεις, οι καθιζήσεις που μπορούν να συμβούν στο οδόστρωμα μετά από τέτοιου είδους φαινόμενα. Οπότε απ’ αυτά πρέπει να τον προφυλάξουμε», σημειώνει ενώ υπογραμμίζει ότι καλώς τοποθετούνται όργανα όπως σεισμογράφοι, αισθητήρες στον πυθμένα της θάλασσας και γύρω από το ηφαίστειο, καλώς μετριέται η εδαφική παραμόρφωση στο νησί, «αλλά από εκεί και πέρα αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να μην πέσει κάποιος βράχος πάνω του».

«Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένες διατάξεις οργάνων τελευταίας τεχνολογίας. Ακόμα και την εγκατάσταση αισθητήρων ραντάρ απέναντι από την καλντέρα, σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία με συνεχή παρακολούθηση και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο μπορούν να μας δώσουν τις καταπτώσεις που μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και σε ώρες τις οποίες δεν μπορεί το ανθρώπινο μάτι να τις παρακολουθήσει. Από εκεί και πέρα αυτές οι διατάξεις των οργάνων μένουν να εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές και να τοποθετηθούν. Εμείς ήδη έχουμε κάνει μια αρχική μελέτη σε αυτό και οικονομοτεχνική μελέτη και από εκεί και πέρα στο τέλος της άλλης εβδομάδας εμείς θα τις παραδώσουμε και είναι στο χέρι των αρχών να τις υλοποιήσουν ή όχι», τονίζει ο κ. Βασιλάκης ενώ προσθέτει ότι τα κατολισθητικά φαινόμενα της Σαντορίνης είναι στο επίκεντρο της έρευνας εδώ και 20 χρόνια.

«Όλα αυτά τα έργα με τα δίχτυα, τους φράχτες εκεί στον Αθηνιό, όλα αυτά έχουν προκύψει από παλιότερες μελέτες, με πρωτοστάτη τον κύριο Λέκκα. Αυτός ήταν δηλαδή ο επιστημονικός υπεύθυνος. Εγώ ήμουν συνεργάτης του τότε. Η Σαντορίνη μελετάται εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια», τονίζει.

Αντίστοιχες έρευνες χρησιμοποιώντας εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας έχουν διεξαχθεί από την ομάδα του στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς στο μονοπάτι της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο αλλά και στην Κάλυμνο.

«Η μεθοδολογία μας βασίζεται στη διαχρονική παρακολούθηση. Τι δηλαδή είναι έτοιμο να πέσει, και στη συνέχεια το ξεχωρίζουμε από το σταθερό έτσι ώστε να γίνει μια προτεραιοποίηση στα μέτρα. Δεν μπορούμε να ντύσουμε με δίχτυα ειδικά και με φράχτες ολόκληρη την περιοχή. Είναι αδύνατον. Άρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες περιοχές. Και φυσικά όλο αυτό να γίνει με έργα τα οποία θα είναι και συμβατά με το κάθε περιβάλλον. Δεν γίνεται να τσιμεντώσουμε για παράδειγμα όλη την καλδέρα, αν αυτό θα μπορούσε να μας δώσει ασφάλεια. Πρέπει να κρατάμε και το περιβάλλον έτσι όπως είναι», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλάκης.

Για τον κ. Βασιλάκη το ζήτημα είναι να μειωθεί η επικινδυνότητα από τις κατολισθήσεις.

«Το θέμα είναι να μειώσουμε την επικινδυνότητα. Να μειώσουμε την έκθεση του ανθρώπου σε τέτοιους κινδύνους. Σε αυτό μας βοηθάει πλέον και η πρόοδος της τεχνολογίας.

Όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Όλα τα εργαστήρια εδώ στο ΕΚΠΑ έχουν δώσει την καλύτερη τους τεχνογνωσία για να μπορέσουν να μελετήσουν το φαινόμενο καθένας από την σκοπιά τη δική του.

Και όλη αυτή η τεχνογνωσία που παράγεται, συγκεντρώνεται και παραδίδεται στις αρχές. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των αρχών για το πώς θα την αξιοποιήσουν ή όχι. Το Πανεπιστήμιο είναι εδώ για να κάνει την έρευνά του και να εφαρμόσει τα αποτελέσματα αυτής στην κάθε περιοχή. Μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το Πανεπιστήμιο. Μέχρι του να προτείνει τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να παρθούν. Είτε βραχυχρόνια είτε μακροχρόνια», επισημαίνει ο κ. Βασιλάκης.

 

  


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Νίκος Ανδρουλάκης: Προανακριτική με βαριές κατηγορίες για τον Καραμανλή, εάν αποδειχθούν οι αποκαλύψεις

Μπαρτσελόνα – Μονακό 100-89: Με εντυπωσιακή “κατοστάρα” αναζωπύρωσαν τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague οι Καταλανοί

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2618: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Ύπνος: Τα 5 μαγικά ροφήματα που εγγυώνται βαθιά χαλάρωση και ποιοτικό ύπνο

Ο Άρης Μουγκοπέτρος αποκαλύπτει για τον φίλο του: «Ήξερε τι μου έδινε, επιχείρησε επανειλημμένα να μου δώσει την κροτίδα»

Μπαρτσελόνα – Ίντερ ζωντανά στη μάχη των ημιτελικών του Champions League

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Εντυπωσιακή ανατροπή-θρίλερ και αγκαλιάζει το πρωτάθλημα στη Volley League των ανδρών

Ερντογάν: Σφράγισε 11 συμφωνίες με την Μελόνι – Στο επίκεντρο η στρατηγική συνεργασία για Μη Επανδρωμένα Σκάφη και Οχήματα

Νομική Σχολή Αθηνών: Μασκοφόροι όρμησαν σε εκδήλωση και επιτέθηκαν σε φοιτητές – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Θεσσαλονίκη: 72χρονη βρήκε τραγικό θάνατο – Την καταπλάκωσε καγκελόπορτα του εξοχικού της

Τραμπ: Η συρρίκνωση της οικονομίας σημάδεψε τις πρώτες 100 ημέρες της ηγεσίας του στον Λευκό Οίκο – «Φταίει ο Μπάιντεν»

Μαρία Καρυστιανού για Κώστα Καραμανλή: Αναπόφευκτη κατάληξη, θα αποκαλυφθούν σοβαρές ποινικές ευθύνες

Grand Hotel : Ο Ρήγας εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονιών στη Σμύρνη και η αστυνομία τον συλλαμβάνει

Άρης Μουγκοπέτρος: «Ο φίλος με εξαπάτησε και μου είπε “δεν είναι τίποτα”» αναφέρει το απολογητικό του υπόμνημα

Μαγνησία: Αποκαλύπτονται οι πρώτες εικόνες του εντυπωσιακά ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Βελεστίνου

00:00 / 00:00

Μαγνησία: Αποκαλύπτονται οι πρώτες εικόνες του εντυπωσιακά ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Βελεστίνου

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανάρτησε στα social media τις πρώτες εικόνες από την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, που χρηματοδοτήθηκε με 1.500.000 ευρώ...

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο από την άγρια επίθεση σε βάρος γιατρού – Τον χτύπησαν...

Στη Θεσσαλονίκη, ένας 36χρονος γιατρός έπεσε θύμα μιας άγριας επίθεσης από τέσσερις δράστες, οι οποίοι τον χτύπησαν ανελέητα μπροστά στον 3χρονο γιο του. Το...

Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο αμέσως μετά την τραγωδία – «Βγάζουν ανθρώπους ολόκληρους, διαμελισμένους και σε κομμάτια»

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη, νέα ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσαν οι πρώτοι ανταποκριτές και οι συγγενείς των θυμάτων....

Μεσσηνία: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά – Είχαν ολοκληρωθεί εργασίες συντήρησης πρόσφατα το Πάσχα

Στη Μεσσηνία, κατέρρευσε τμήμα οροφής σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, καθώς τη στιγμή του περιστατικού δεν υπήρχαν...

Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: Οκτώ νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα στη μάχη με τις φωτιές

Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία με οκτώ νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα για να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές. Σήμερα (30.04.2025) υπογράφηκε η μεγαλύτερη σύμβαση που έχει συναφθεί...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία – Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

Μάθετε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Αθήνα. Βρείτε εύκολα και γρήγορα τα πλησιέστερα εφημερεύοντα φαρμακεία και δείτε το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και τις τοποθεσίες τους στον...

Μεσσηνία: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά – Είχαν ολοκληρωθεί...

Σε σοβαρό περιστατικό στην Μεσσηνία, κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, πλάκωσε ωστόσο τα θρανία χωρίς να υπάρχουν μαθητές...

Ζεφύρι: Στα χέρια των αρχών 44χρονος δραπέτης φυλακών

Στο Ζεφύρι συνελήφθη χθες ένας 44χρονος δραπέτης από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος είχε αποδράσει από νοσηλευτικό ίδρυμα το Φεβρουάριο του 2025. Κατά τη διάρκεια...

Κώστας Γενιδούνιας: Εκδιώχθηκε από την Hellenic Train ο προέδρος του σωματείου των μηχανοδηγών

Η Hellenic Train προχώρησε στην αιφνιδιαστική απόλυση του Κώστα Γενιδούνια, προεδρεύοντος του σωματείου των μηχανοδηγών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον συνδικαλιστικό χώρο.Ο Γενιδούνιας δηλώνει ότι...

Σοκαριστικό τροχαίο στην Αγία Βαρβάρα: Δυο οχήματα εκτοξεύτηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από παιδικό...

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αγία Βαρβάρα, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Κρήτης και Παλαιών Πολεμιστών, εκτοξεύοντας...

Καιρός αύριο: Σφοδρές καταιγίδες σαρώνουν Δωδεκάνησα και Κρήτη – Θυελλώδεις άνεμοι έως 8...

Αύριο, οι πολίτες θα βιώσουν χειμερινές καιρικές συνθήκες, με σφοδρές καταιγίδες να πλήττουν κυρίως τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ το Αιγαίο θα αντιμετωπίσει...

Νίκος Πλακιάς καρφώνει Κώστα Καραμανλή: «Άλλα θα έλεγες αν δεν ήταν στην εξουσία...

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχει χάσει τις κόρες του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σχολιάζοντας ότι οι...

Φλώρινα: 67χρονη διατηρούσε κρυφό “θησαυρό” με 583 αρχαία νομίσματα, 4 μεταβυζαντινές εικόνες και...

Στη Φλώρινα, μια 67χρονη γυναίκα συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της 583 αρχαία νομίσματα, 4 μεταβυζαντινές εικόνες και απολιθώματα ψαριού, όλα κατασχεμένα...

Ειρήνη Μουρτζούκου: Συγκλονιστική ανατροπή στο μυστήριο θανάτου των 3 παιδιών – Πνευμονολόγος καταρρίπτει...

Στην πολύκροτη υπόθεση της Αμαλιάδας, όπου πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους υπό μυστηριώδεις συνθήκες, νέα στοιχεία ανατρέπουν την αρχική εκτίμηση περί διάμεσης πνευμονίτιδας...

Ηράκλειο: Αποφυλακίστηκε η 17χρονη που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να πνίξει την 20χρονη σύντροφό της

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 17χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 20χρονης συντρόφου της στο Ηράκλειο, μετά από καυγά που σημειώθηκε σε...

Αλεξανδρούπολη: Ο 59χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία φέρεται να στρατολογήθηκε από Ρώσο ποινικό – «Το έκανα για τη μαμά πατρίδα»

Στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη ένας 59χρονος ελληνοποιημένος Γεωργιανός, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία, καθώς φέρεται να στρατολογήθηκε από Ρώσο ποινικό για να συλλέγει πληροφορίες από...

Μυτιλήνη: Τραγικός θάνατος 90χρονου – Βρέθηκε απανθρακωμένος στην οικία του

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Μυτιλήνη, όπου ένας 90χρονος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του στον οικισμό Πάμφιλα. Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, προκάλεσε...

Πάτρα: «Τα παιδιά γλίτωσαν από θαύμα» λέει υπάλληλος ξενοδοχείου για τη φωτιά στο Zara

Στην Πάτρα, μια υπάλληλος ξενοδοχείου περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο κατάστημα Zara, η οποία προκάλεσε πανικό και...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη σαρώνει το TikTok – Είσαι πιο Αλίκη από την...

Η Δήμητρα Δερζέκου έχει γίνει viral στο TikTok με...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Μαγευτική παρουσία στο φαντασμαγορικό πάρτι για τα 50ά γενέθλιά της

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια με...

«Το παιδί που έπεσε από τον ουρανό»: Η συγκλονιστική ιστορία του 14χρονου που παγιδεύτηκε...

Το άρθρο αναφέρεται στην τραγική ιστορία του 14χρονου Αυστραλού...

Παπαδάκης: Οι… μούσες του – 6 παρουσιάστριες που απουσίαζαν από το συγκινητικό του αντίο

Ο Γιώργος Παπαδάκης, μια εμβληματική φιγούρα της ελληνικής τηλεόρασης,...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ